Kuligt


Ang melodivestivalen i lördags

Eftersom det är så himla mycket tjöt om plagiat hit och plagiat dit, så tänkte jag bidra med mina egna plagiat-varningar. För skojs skull.

Sebastian

Det är så himla uppenbart att han har försökt skapa en sådan där "vissel-dänga". En sådan där låt som man bara inte kan sluta vissla på. Men han lyckades inte. Så där inte alls.

Det här är visseldängornas visseldänga nummer ett. Sebastian är inte ens i närheten...



Simon Forsberg
Han låter som en manlig version av Sonja Aldén, eller han låter precis som Sonja Aldén. Nästan. Grejen är den att hon redan gjort det han gör och hon gjorde det lite sexigare, lite bättre. Det är helt enkelt bäst att vara först.



Linda Sundblad

Mina förväntningar på henne var minst sagt höga. Jag tror att hon kan bli Sveriges svar på Katy Perry om hon går int för det. Jag gillade verkligen det Linda Sundblad gjorde med Lambretta och hennes röst låter väldigt bra på cd, men inte lika bra live. Gitarr-riffet i början påminner lite om början av den här låten:




Sara Lumholt
Den forna Abba Teens-stjärnan gör comeback i Melodifestivalen. Grattis. Verserna sjunger hon väldigt falskt, lite pinsamt faktiskt. Däremot sätter sig refrängen rätt gött. Samma med höjningen i låten, den lyckas hon få till. Som sagt, grattis. Men jag tror ändå att den här låten kommer bli en hit på radion. Det låter nog lite bättre när hennes röst har bearbetats i en studio. Hur som helst, de första sex sekunderna låter väldigt likt början av den här låten:





De övriga deltagarna kan jag tyvärr inte ha någon som helst åsikt om. Jag missade nämligen Melodifestivalen i lördags. De bidrag som inte gick vidare kan man höra igen på svtplay.se

En stund för mig själv








RSS 2.0