Oxidmid

Alltid detta eviga sökande. Sökandet efter Narnia. Kanske finns det i din garderob, bakom kylskåpet eller bland dammråttorna under sängen?
Hamid har funnit sitt Narnia, i Toms garderob. Han klättrar in där på natten när ingen ser. Eftersom Hamid alltid är uppe på nätterna, har han en instabil dygnsrytm. Skulle denna rubbas, blir han ond. Då skulle Hamid erövra oss alla med sitt Narnia. Han skulle släppa in alla sagofigurer i vår värld och det skulle bli kaos. Därför råder jag alla att hålla sig på minst en armlängds avstånd från Hamid!

Det ryktas om att Hamid är son till kentauren Donsai som orsakar alla världens naturkatastrofer. Hamid är den som sprider ut koldioxid på sin fars order. För att rädda Hamid från sitt hemska öde som "den- som- förgiftar- vår- jord", hör av er till kundtjänst i Filipstad på: 0552 - 19 18 54.

Höjden av tålamod

Linda:  "Höjden av tålamod är att slicka en fitta torr."

Klassen asgarvar och blir förvånade över vad klassens mest oskyldiga kvinna just kläckte ur sig.

Linda fortsätter: Glöm nu inte att se Fråga Olle ikväll på anal 5.
Linda: K:t då?
Linda: Ah, som fan!

Respekt till nissen

Dörren öppnades och jag hoppades att det var du. Det var det inte. Hur kunde jag vara så dum?

Istället var det han läraren som ser exakt ut som Pettson i "Pettson och Findus". Han var för övrigt tomtenisse idag i luciatåget. Fy bubblan vad tragiskt det var, hela luciatåget. Visst, det var kul när jag var liten, alltid lika kul att aldrig få bli den som får ha ljus i håret, aldrig få vara den som går längst fram i tåget, alltid lika kul! Aja.. men nu, idag, var det mest tragiskt. Känns som om jag växt ifrån det där, lämnat det bakom mig liksom.
Det var en till tomtenisse i luciatåget. Han var fruktansvärt söt med sin lykta. Så stod han bara där och såg stencool ut, han sjöng inte ens. Han behövde inte ta ton med sin (förmodligen) sköna stämma för att bevisa att han är värdig att gå i ett luciatåg. All respekt åt tomtenisse nummer två!

"Klassens pärla"

Förresten så hade jag utvecklingssamtal idag med min lärare Helena. "Du är klassens pärla", som hon uttryckte det. Jag berättade att jag fått fem veckors praktik på Värmlands Folkblad istället för tre. Då sken hon upp som en sol och fortsatte: "Du kommer bli en jättebra nyhetsjournalist, det är det ingen tvekan om. Det har du visat sedan dag ett."

Det ska bli kul att se vad framtiden har att erbjuda.

Helt okej

Jag är helt slut. Deadline är det bästa som finns, men även det värsta. Min polisinformatörs-text med kommentarer om brottsstatistiken i Molkom har fått dispans. "Det här måste bara med, du får arbeta med den så länge som det behövs för att den ska bli så bra som möjligt." Det sade min lärare, jag är betydelsefull och det jag skriver om är viktigt. Det känns helt okej faktiskt.

Så, nu sitter jag här och väntar... och väntar och väntar på att läraren ska läsa texten igen. Efter det ska lärare nummer två läsa den. Jag vill bara att artikeln ska vara klar nu. Om polisinformatören läser artikeln, kommer hon bli förvånad och arg. Det hon då måste inse att det enda som var relevant för mig att skriva, var det hon sade om Molko(L)m. Hon visste inte ens hur ortsnamnet uttalas och hon har aldrig varit där. Hon hade ingen koll alls, det är det som framgår i artikeln. Jag tänker inte skriva om allt de där hon pratade mest om, hur bra polisen är.  Polisen är inte särskilt bra om de inte har koll på statistiken. Hon kunde inte berätta vilka som begår brotten eller vad det är för slags brott. De svar hon gav mig stod på ett papper som hon läste innantill från. Det var den bästa intervjun jag gjort i mitt liv. Jag har aldrig tidigare skrivit en liknande artikel. Jag har utvecklats som människa, det känns helt okej faktiskt. Ett bakslag för polisen i Värmland.

Trött och sliten, det är jag. Den här gången kommer jag få cred för allt jag skrivit, det är ungefär nio artiklar vi pratar om.  Jag har bild på framsidan av tidningen, mittuppslaget och baksidan som också är i färg. Resten av tidningen är i svartvitt. Jag är jävligt nöjd med min insats! Det känns helt okej faktiskt.

Dödlinje

Idag hade vi deadline. Jag satte personligt rekord i att skriva artikel, vet inte ens hur fort det gick. Björn hävdar att det tog 8 minuter, jag tror dock det tog längre tid än så. När Björn berättar någonting för dig, ta det med en nypa salt eller två.

Det har för övrigt rullat in roliga citat den senaste tiden:

Maria till David: Den där ormen i Robin Hood.. är det verkligen en orm?
David svarar: NEJ, det är en MASK!

Jonatan till klassen: Hur roterar man bilder i photoshop?
David svarar: Du vänder på skärmen...
Klassen: Brister ut i hysteriskt gapskratt.

Björn till mig: Ska mamma dricka äggcider ikväll?

Pepe till mig: Du har missat ett r här.. (Jag skrev  " för " istället för "förr")
Björn: Vad hände med aktern?

Daniel säger: Jag ska gå på Konsum. (det är tydligen dialektalt, Milla säger också så)
Jag: Ska du gå PÅ Konsum... det heter gå TILL Konsum. Du ska väl inte gå PÅ Konsums tak?
Daniel: Men du... Uppna dUrren! (Skuvde dialekt)

Inte att förglömma...  Läraren som smörjar in sig själv i smör, äter två paket smör om dagen, har ett smör på pannkakorna istället för sylt, badar i smör och dricker varmt smör till maten. Denna läraren är även orsaken till att dinousarierna, mammutarna och neandertalarna dog ut.

RSS 2.0