Snötäckt stad

Just nu är jag på besök i min hemstad - Skövde. I går när jag anlände till resecentrum gick jag ut från byggnaden och fick en käftsmäll med snö i ansiktet. I Södertälje har några flingor fallit från himlen men här har snön tydligen vräkt ner flera dagar i rad.

I går tränade jag även med mitt gamla lag. Vi spelade tre mot tre och jag som varit sjuk i två veckors tid hade ett ordentligt flås efterås. Ansträngningshostan har lagt sig nu, dagen efter. Men det var det värt. Jisses vad kul det var att spela i Helenahallen igen. Och i mellandagarna blir det mer träning här i Skövde. Då är vi förhoppningsvis fler på träningen så att vi kan spela 5-5. Plus att jag jobbat upp min kondition igen så jag slipper ansträngningshostan!

Skövde i dag:






Oj oj oj

I dag har jag inte mått bra alls. Som tur är har jag min älsklings Robert som kan ta hand om mig när jag mår dåligt. Dagens middag bestod av squash och aubergine med fetaost. Till det stekte jag polenta. Mumma. I morgon börjar mitt nya liv. Jag ska komma i form igen! Heja mig!




/C

Sushikväll 20/11


De ser faktiskt ut som köpta!


Nöjda och glada grabbar.


Min snygga älskling!


Värden.

Det var en riktigt trevlig kväll, precis så som det brukar vara. Tack!

/C

Stort

Jag är så himla glad att Idol inte följer alla kommersiella ramar i år.



Det här är helt klart det bästa jag har hört i ett Idol-sammanhang - någonsin!

/C

Jag satte i halsen - mitt i en dröm

Jag måste berätta om en kul grej som hände för ett tag sedan. Det hade varit en tuff vecka på jobbet, jag hade redigerat i raketfart och drömde om spalter, horungar, avstavningar och ingångsord. Så vaknar jag plötsligt upp ur min dröm, detta har jag ett vagt minne av - det var Robert som fick ta del av upplevelsen, och sätter mig upp i sängen.

Jag hostar och harklar mig, enligt Robert lät jag en hel del. Han frågar mig:
R: Älskling, vad är det?
C: Host, host, harkel, harkel...
R: Älskling, vad är det med dig?
C: Host, host... JAG SVALDE EN FAKTARUTA!

Sedan la jag mig ner i sängen igen och somnade om. Jag hade tydligen hostat upp den där faktarutan som jag svalde i fel strupe ...
/C

Hur bra som helst!








Update

Det känns som om förkylningen börjar ge med sig nu. Och jag har återigen lagt min lugg åt sidan. Det känns mer som jag, liksom. Helgen har varit relativt lugn. I går åkte jag, Robert och Björn in till stan för att köpa en asiatisk sås, typ, man kan kanske inte riktigt kalla det en sås. Men den är ganska trögflytande och grön. Helt underbar att ha på ostmackan bland annat! På kvällen drack vi lite vin och umgicks. Det var väl allt som hände i går.

Snart kommer Roberts barndomsvän på besök. Det ska bli mysigt. Nu ska jag kolla på Paranormal state.

/C

Mitt Södertälje efter klockan 17.00


Här jobbar jag.


Kvällsgatan.


Höstens sista suck, med blixt.


Vatten, vatten, massa vatten och lampor!


Vattenspegel.


Vattenspegel.


Hösten suckar.


Gult, höstigt ljus.

/C

Dagens citat

Jag trivs så himla bra på mitt jobb! Alla mina arbetskamrater är hur trevliga som helst. Att de har humor också är ett stort plus i kanten. Här kommer några av dagens citat från kollegorna som fick mig att skratta:

"Gymnastik är en frireligiös form av sport"
"Han anade fisk i busken..."
"Ursäkta en hedning, men är det inte bättre om du tar tag i det där själv?"

HA HA HA!

/C

Kommunikationsproblem

Följande utspelade sig på McDonalds i Södertälje vid lunchtid:

Kassören: Hejsan.
Jag: Hej hej, jag skulle vilja ha en McFeast meny med cola och... eeeeee... en McFeast-dip.
Kassören: En Cheddar-dip?
Jag: Ja, precis.

Sen blir jag av någon
anledning väldigt förvånad över att kassören lägger en Cheddar-dip på min bricka. Jag ville ju ha McFeast-dip. Jag var så snäll och sa inte emot och tänka sig - Cheddar-dip är ganska gott ändå.

/C

Våra bebisar



Sharma och Nono.

/C

En dålig ursäkt

Jag måste tala ut. Det här är någonting som gnagt i mitt medvetande de senaste dagarna. Jag måste få ut det, för jag är så trött på detta: alla som gör en grej av att det är Halloween (det är för övrigt en miljonindustri som är fruktansvärt kommersiell, och ingenting annat. Allahelgonahelgen är en helt annan grej, snälla skilj dem åt!) Att klä ut sig på Halloween är bara en ursäkt för många att äntligen kunna ta på sig så lite tyg som möjligt.

Hur många gånger
har man inte sett en person under skräckhelgen som har klätt ut sig till:

* Sexig zombiestäderska med hål i pannan
* Sexig polisbrud med random rivmärken
* Sexig kattkvinna med utmanande morrhår
* Sexig hondjävul med eld i blicken
* Sexig mumie inlindad i dina vildaste fantasier
* Sexig häxa, trots den stora näsan, med push-upen från helvetet
Förlåt, verkligen, förlåt om någon tar illa upp, ni var säker döläckra under Halloween.
Men jag tycker det är skitlöjligt och uttjatat.

/C

Torsdag

När man arbetar som redigerare är man alltid en dag före i huvudet. Det är ju , eller oftast, morgondagens tidning som ska göras färdig för tryck och det innebär att i dag vad det den 12 november som gällde. Därför känns det som fredag i dag, tycker jag.

Nu sitter jag i soffan
och myser med min älskling, denna torsdagskväll. Jag är fortfarande väldigt förkyld, fast jobbigast är det för Robert. Han hostar också.

Efter jobbet skulle jag köpa hostmedicin till min käre sambo. Det var kö till Apotekets förkylningshylla. Hela Södertälje är förkylt, typ.

Snörvel.


EGO!

/C

Jag är så sjuk...

... att jag inte känner smaken av aubergine och fetaost, som för övrigt varit i ugnen en sväng.



/C

Jag är sjuk...

... men jag döljer det väl.



/C

Divan



Robert tog Björns gamla säng och förvandlade den till en divan. Nu ska skapelsen bara torka...



Jag kom precis från Willys. Jag och Björn åkte dit och spontanshoppade. Mumma.



I kväll är det premiär!

/C

Kallduschen från skyn

I morse gick jag till jobbet iklädd full mudering: vinterjacka, fodrade skor, mössa, vantar, halsduk och långkalsonger. När jag hade glidit ner från backen utanför lägenheten slog det mig: "Det är ju inte alls kallt ute", tänkte jag. Så jag gick och svettades längs med Södertäljes gator. Det var plusgrader.

Efter några timmar på jobbet fick staden och människorna på gågatan utanför mitt kontorsfönster en riktig kalldusch. Snön hade kommit, och vinden med den. Det snöade diagonalt. Jag var väldigt tacksam för att jag satt inne i kontorsvärmen framför datorn och redigerade. Min kaffekopp var fylld med espressochock (esspresso och choklad) och jag jobbade flitigt med morgondagens tidningssidor. En riktigt mysig dag helt enkelt.

När jag skulle gå hem var det däremot inte lika mysigt. Visst, det snöade inte längre men det var slaskigt. Mina strumpor blev blöta. Bra vinterskor jag har (för tredje året i rad, typ).

/C

Miljoner på sunt förnuft

När jag gick hem från jobbet lyssnade jag som vanligt på Metropol. På radionyheterna hörde jag att regeringen vill satsa tio miljoner (!) på att lära personer som representerar Sverige att inte köpa sex när de är på tjänsteresor. TIO MILJONER!

Tio miljoner kronor som skulle
kunna göra nytta på andra samhällsområden. För att nämna några: skola, vård, omsorg och arbete - som för övrigt är några av de viktigaste byggstenarna i ett samhälle. Men nej, pengarna ska gå till att lära högt uppsatta människor sunt förnuft.

Saknar man sunt förnuft kanske man inte ska arbeta inom ett område som kräver ansvar och representation.

/C

En ny familjemedlem



Här är Robert med vår nya familjemedlem Nono. När jag kom hem från jobbet den dagen vi hade köpt henne satt hon så snällt på Roberts axel. Hon är nio veckor gammal och har bott hos oss i en vecka.
Nono verkar trivas. Hon bits inte och "spinner" när vi klappar henne. Hon är riktigt mysig :)

/C

RSS 2.0