En händig man



Robert fixar en hylla till garderoben!

/C

Pajdagen

Den senaste tiden har jag kommit igång ordentligt med min matlagning. I dag lagade jag mitt livs första paj.


Paj med broccoli och tomat.

/C

Abeer Nehme

Jag fick äran att intervjua Abeer Nehme när hon kom till Sverige. En vacker kvinna med en vacker röst.



Läs ett utdrag ur min artikel här.

/C

Kultur

I dag har jag masserat mina kulturknölar. Jag har nämligen varit på vernissage. När man går på vernissage måste man ha klackskor och se sofistikerad ut, det vet ju alla. Jag har nästan aldrig på mig högklackat men dagen till ära hade jag mina vita skor med tre centimeter klack. Jag valde att ha på mig en grön klänning med tuggummi-klet strax under stjärten samt en såsfläck nedanför det vänstra bröstet. Succé.

Min första äppelkaka


Succé!

/C

En solig morgon på väg till jobbet














Matlåda x 3

I kväll har jag varit riktigt duktig. Jag har lagat så mycket kyckling/bacon/oliv/paprika- gryta med cocosmjölk och gräddfil så att det räcker till tre matlådor - alltså tre arbetsdagar. Hur bra som helst! I morgon börjar mitt schemalagda vikariat på Länstidningen här i Södertälje. I morgon åker jag ut på jobb direkt när jag kommer till redaktionen. Snabba ryck-det gillar jag! Sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda, det ska bli spännande.


Mina tre fina matlådor som står på diskbänken för att svalna innan de åker i kylskåpet.


Run away

För övrigt så tycker jag att Moldaviens bidrag i årets ESC är en riktig höjdare! Saxofonisten och violinisten höjer låten enormt mycket!



/C

Update

Nu har jag sommarlov! I går var sista dagen i skolan- kanske för alltid för min del, kanske inte. Vad som händer i mitt liv till hösten är inte helt bestämt än. Men jag har tålamod, jag har ju en plan-B om det inte går som jag vill och hoppas! Tentan gick för övrigt väldigt bra, den muntliga alltså. Vi hade ju inlämning på hemtentan samma dag som vi hade muntlig tenta på tre böcker som vi läst. Samma dag skulle vi även lämna in en fördjupningsuppgift som handlade om judisk kultur. Det var väldigt mycket på en och samma gång, men jag klarade av att lämna in allt i tid!

Sommarlovet firades med mina klasskamrater
på ett jättemysigt ställe som heter "Trädgården". Utestället ligger vid Skanstull i Stockholm och det är helt fantastiskt! Trädgården ligger under en bro, stället har helt enkelt himlen, och bron, som tak. Där kan man spela pingis och biljard eller bara sitta och ta det lugnt i de något antika sofforna(!) som finns utställda lite här och var. Vi hade en kanonkväll! Jag kommer med största sannolikhet att gå till Trädgården igen någon gång i sommar och ta mig några kalla.

Mitt under gårdagens kalasande ringer en kollega från tidningen här i Södertälje. Hon ville att jag skulle komma in och jobba i morgon (läs i dag) som redigerare. Jag blev jätteglad, men förklarade för henne att jag var på skolavslutning och förmodligen skulle komma hem sent. Men det gjorde ingenting, jag kunde komma in lite senare och jobba lite längre, bara jag fick gjort allt jag skulle. Och det fick jag. I dag har jag alltså redigerat del 2 av Länstidningen i Södertälje från klockan 11:00 - 19:30. Det gick väldigt bra, det är så himla kul att redigera!!

I morgon ska jag in till huvudstaden igen. Robert är ute och busar med Hamid just nu så jag ska möta upp dem i morgon. Vi ska på utomhusfestival! Jag tänker nog ta med mig kameran och lägga upp massa fina bilder. I morgon skiner solen!!

Plugg

Just nu gör jag ett ryck med hemtentan. Snart är jag klar med hälften, men det innebär även att jag har hälften kvar. Jag är så fruktansvärt tacksam för att jag har så pass lätt för att uttrycka mig i skrift. Det underlättar väldigt mycket. När hemtentan är klar tänker jag sätta mig med fördjupningsuppgiften vi ska ha gjort klart tills på torsdag (samma dag som tentan ska vara inne). Jag har stora förhoppningar på att bli klar med hemtentan i dag faktiskt. Det är dagens mål i alla fall.

Jag har börjat få ont i öronen igen.
Eftersom det inte fanns någon förklaring till varför jag fick ont i öronen senast, enligt den inkompetente läkaren jag gick till, tänker jag inte gå till vårdcentralen igen. Jag tror däremot fortfarande starkt på att mina visdomständer har med saken att göra. Jag känner hur de trycker på under tandköttet samtidigt som mina öron är riktigt ömma. Jag kan inte ens sova på sidan för att det gör ont att ligga på öronen och jag kan heller inte klia i öronen om jag skulle vilja det - det gör för ont. Helt sjukt.

Hemtentan var de ja... back to buisness!

/C

RSS 2.0