Trevlig=Jag

Fick ett vegetariskt recept på mailen nu från en av de vegetarianer jag intervjuade förut. Han tackade för ett mycket trevligt samtal. Jag blir så glad när folk jag inte känner, uppfattar mig som trevlig. Det är ju precis sådan jag är.
Receptet ska förmodligen publiceras på webben i morgon.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu.
Får väl hitta på något.

Sista dagen

Nu är jag snart ensam här på webben. Personalen på NA har åkt iväg på någon gemensam aktivitet.
Min handledare jobbar kväll så han har inte åkt med. Vi ska ha en utvärdering om mina två veckor här på na.se. Ska bli spännande att få höra vad han tycker om min insats.
Själv är jag ganska nöjd faktiskt. Ett argt mail har jag fått från en läsare men all kritik är bra kritik.

Som sagt, själv här i en timme. Jag har antagligen skrivit ettanyheten för matsajten i morgon. Känns bra. Så har jag nästan blivit övertygad att bli vegetarian igen. (Jag har intervjuat två veteraner i ämnet). Lite sugen faktiskt.

Jag fick present

De flesta här på redaktionen ska iväg i morgon på någon gemensam aktivitet. Därför sa några av dem hej då till mig i dag, eftersom det är min sista dag här i morgon. Jag fick en liten present, eller så liten var den faktiskt inte...
Jag fick en sportväska som det står "NA" på och i den låg det bland annat en frisbee och strumpor (märkta med NA). Det var verkligen jättegulligt av dem. Nu är jag glad.


Han såg en tomte

Om ni orkar läsa inlägget innan så inser ni säkert hur arg jag kan bli över en text, eller snarare dess budskap. Jag tror att jag påverkats lite av det Björn sa till mig någon gång: "Det är väldigt viktigt att kunna argumentera för sig". Det har jag tagit till mig, hoppas jag. När folk argumenterar på det sättet som personen i den texten från NWT gjorde, blir jag bara så upprörd.
Nu ska jag inte tjata mer om det. Läs om ni vill, skit i det om ni känner för det.

Jag har varit ute på en kyrkogård och skrivit en artikel om skadegörelse som försegår där. Det var kul att komma ut i verkligheten lite, i stället för att sitta här framför en dator heeeela dagen. Jag hade ett intressant samtalsämne med fotografen i bilen till kyrkogården. Det var nästan oundvikligt att vi skulle komma in på det onaturliga, med tanke på vart vi var på väg, så jag berättade att jag känner av "det andliga". Han berättade i sin tur att han är helt säker på att han såg en tomte en gång vid vägkanten. Senare fick han reda på att just på den platsen han hade sett tomten, hade den sista hängningen ägt rum i Örebro län. Lite läskigt, men fascinerande.

Undrar om jag stavade rätt till fascinerande där.. det är nog det svåraste ordet jag vet. Kanske ska tatuera in det någonstans så jag inte glömmer hur det stavas. Jag älskar ord.

Dags för en könsneutral äktenskapsbalk

Nya Wermlands Tidningen  väljer att i dag, torsdag den 30 oktober, publicera en debattartikel mot homosexuellas rätt att få gifta sig. Personen i fråga som skrivit texten är, enligt mig, väldigt gammalmodig i sina uttalanden. Jag menar absolut inte att allt gammalmodigt är dåligt, men jag reagerade starkt på personens åsikter eftersom jag inte delar dem.


Det värsta i hela artikeln är att debattören skriver att: "Ett könsneutralt äktenskap är lika omöjligt som en fyrkantig cirkel".

Detta ska tydligen en kristdemokrat ha uttalat sig om. Det är ju helt befängt och framför allt fruktansvärt löjligt att påstå. Livets cirkel består av att vi föds, lever vårt liv och till slut dör vi. Skulle två homosexuella som väljer att älska varandra i nöd och lust, trubba den cirkelns kanter?


"Det är viktigt att påpeka att alla människor har samma värde", skriver debattören i dagens NWT. Homosexuella kan enligt skribenten få i princip samma rättsliga skydd som inom ett äktenskap mellan en kvinna och en man. Alla människor är alltså lika mycket värda, men är homosexuella människor har inte samma rättigheter som heterosexuella att ingå äktenskap. Hur går det ihop?

Enligt skribenten finns det inget behov av att äktenskapsbalken ändras till en könsneutral äktenskapsbalk. Det hävdar jag är fel. I dagens Sverige finns det homosexuella som vill gifta sig, alltså finns det ett behov.


Om man skulle fråga varför vissa tycker att det är fel att homosexuella ska få gifta sig och skaffa familj, är jag helt säker på att många kommer att svara: "det är fel" alternativt "det bara är så, och har alltid varit". Konservatism i sitt esse, men även stor okunnighet och brist på förståelse.


Artikelns debattör hävdar att makthavarna genom att ta upp frågan om äktenskap för homosexuella "ger vika efter vissa krafter i samhället som just nu är trendiga". Jag skulle inte vilja kalla homosexualitet för en trend. En trend är inom modevärlden en så kallad "fluga" som är modern endast under en kort tid.

Homosexualitet har funnits i alla tider men alltid tystats ned. Skräcken för det okända har ständigt tagit överhanden.

1936 kriminaliserade Hitler homosexualitet. Homosexuella anklagades för "onaturligt beteende".

Inte förrän 1944 blev homosexualitet lagligt i Sverige. Detta tack vare Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.


Debattören är från Syrisk-ortodoxa kyrkan och enligt mig blandar denne ihop religion och politik. Jag tycker att detta ska vara två åtskilda saker. Flera länder i världen drabbas mycket illa av att religionen tar överhanden i samhället. Exempel på det är konflikten i Palestina där religion och kultur har skapat krig mellan olika religiösa grupper.

Ett annat exempel är självmordsbombare som är helt övertygade om att 100 jungfrur väntar på dem i himlen om de offrar sig för sitt land och sin religion.


Sverige är numera ett mångkulturellt land som även har religionsfrihet. Vi har demokratiskt förtroendevalda politiker som fattar viktiga beslut åt oss. Ett tecken på att majoriteten av Sveriges befolkning väljer att skilja på religion och politik, är att kristdemokraterna är på väg ut ur regeringen.

Kristdemokraterna är ett parti som är byggd på en kristen människosyn och värdegrund. Partiet skriver på sin hemsida: " Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen."


Hur många svenskar ser på sig själv som en kristen människa, och hur många kan säga att de följer det kristna traditionen?

Jag tror att de flesta följer den kristna traditionen i samband med två högtider, jul och påsk. Varför vi firar dessa högtider får vi lära oss i skolan, men många förknippar högtidsfirande med fest. Hur många nattklubbar har inte utsatta teman endast för jul och påsk? Juldagen är en klassisk dag för utgång och fylla, liksom påskhelgen.


Artikelns skribent skriver: "Människan är skapad till Guds avbild som man och kvinna. Det manliga och det kvinnliga konstituerar tillsammans mänskligheten och gör den till en helhet - men möjlighet till medskapande".

Jag undrar om personen då tänker på alla dessa heterosexuella par som försöker att skaffa barn i flera år, utan att lyckas. Men de har ändå större rätt enligt många att få adoptera barn, än ett par av samma kön som inte heller kan få barn.


Debattören skriver att enligt FN:s barnkonvention har rätt till vetskap om sina föräldrar och till att bli omvårdat av dem. Självklart håller jag med om det. Skribenten hävdar också att "Barn har rätt till en manlig och en kvinnlig förebild", -självklart. Många barn växer däremot upp, av olika anledningar, med endast en mamma eller en pappa. Det är tydligen mer accepterat än två mammor eller två pappor.


Huvudsaken är enligt mig att det finns vuxna människor närvarande som kan vara förebilder för barnet. Bara för att ett barns föräldrar är homosexuella, behöver det inte innebära att barnet också blir det. Vad jag vet finns det inga vetenskapliga bevis för att homosexualitet är lika ärftligt som till exempel hår- och ögonfärg. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det är inte brist på förebilder i dagens samhälle. Om nu ett barn måste ha en kvinnlig och en manlig förebild kan dessa finnas i form av lärare, tränare, vänner, syskon med flera.


Jag tycker att man måste skilja på det som står i bibeln och vad som står i lagboken. Bibeln går att tolka på väldigt många sätt. En lag kan bara tolkas på ett sätt. Skulle bibeln fungera som vår lagbok, skulle det leda till många olika tolkningar av lagarna. Alla skulle bilda en egen uppfattning om lagen och det skulle sluta i anarki.


Att göra äktenskapsbalken könsneutral är att anpassa den till dagens samhälle. Det är ett steg i rätt riktning för ett mer jämställt Sverige.


Kent box 1991-2008

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=845515
MÅSTE HA!

Kent släpper en box med alla sina album från 1991-2008.
Det enda som utlämnas är deras engelska material.
Inte nog med det!!! Det finns massa bonusmaterial på skivorna.
Det bästa är att: Priset är 399, det vill säga helt överkomligt!

Jag vet vad jag ska beställa när jag kommer hem i alla fall.

Just nu känner jag mig som en liten flicka under granen på juldagsmorgonen.

Sumobrottare

Nu du Sumo, är det upp till bevis. Kom igen nu! Brotta ner min migrän!
Annars fortsätter jag att köpa de billigare tabletterna.

Kamerakvinna

Jag tror det gick bra att filma. Jag fick agera kameraman(kvinna)  och vi körde med manuell fokus så jag hoppas verkligen att det blir bra. Men som min kollega sa: "Det här är inte rapport, det behöver inte vara ap-allvarligt".
Jag inser att jag måste bli bättre på att  improvisera när det gäller att intervjua. Helst är jag gärna förberedd men det är ju självklart en viss spänning i att bara åka ut och "köra". Framför allt är det hur kul som hest. Man vet aldig vad som väntar en.

Nu är jag jättehungrig vilket är lika med lunch.

Webb television

Nu ska jag hänga med ut och göra webb-tv. Förmodligen blir jag reporter eller så har jag hand om kameran helt enkelt. Det handlar om sex och ungdomar, alltid ett lika aktuellt ämne.

En klippas förstörda cykel

Gårdagen började inte särskilt bra. Däremot gjorde jag bra ifrån mig här på redaktionen. "Du är en klippa, du bara spottar ur dig texter", sa min handledare. Två personer reagerade på en av mina texter så de mailade mig. Det är alltid kul att få respons och även kritik, både bra och dålig. Jag lär mig av allt.

När jag skulle cykla hem från bussen i går efter praktiken, gick min cykel sönder. Kedjan hoppade åt fanders så det fick bli en promenad hem istället. Robert lagade kedjan i går kväll, men cykeln var låst, nycklarna låg inne, vi var ute, det var kallt, så cykeln låstes aldrig upp i går. Jag känner att den skulle behöva kollas först innan jag sätter mig på den igen och cyklar iväg 05.40  på morgonen.
I morse gick jag från lägenheten 05.20 och var framme vid busstationen lite tidigare än vanligt. Det var faktiskt ganska skönt med en morgonpromenad.

Jag inser nu att jag åt frukost för mer än tre timmar sen...
Inte konstigt att jag är utsvulten en timme innan lunch.

Onsdag, torsdag och fredag kvar här på redaktionen.
Efter det är min praktik slut. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka?


Min konst

Det sägs att man måste satsa för att kunna vinna. Offra något för att få det man vill ha.

Att offra sina åtta timmars sömn, sitt lugn och sin trygghet.

Konsten att gå upp fem på morgonen för att hinna med bussen. Att offra sina dagliga rutiner, som att till exempel duscha på kvällen i stället för morgonen.

I dag försvann min mobil i min väska när jag var tvungen att cykla för att hinna med bussen till Örebro. Jag kunde varit mer diskret, kunde låtit bli att säga det där onödiga, kunde tagit det lugnt, tagit en sak i taget, men det gjorde jag inte. Jag kunde inte missa bussen, jag har redan betalat för den.

Jag kommer fram en minut innan bussen går. Jag är helt genomsvettig, men efter en halvtimme fryser jag. Försöker ta igen förlorad skönhetssömn men jag är så fruktansvärt uppe i varv så det är omöjligt.

Hoppas jag slipper att få migrän i dag.

Måndagslyrik

Fan fan fan.
Migrän.
Tabletterna hjälper inte.
En till artikel att skriva klar.
Kaffe kaffe koffein.
Fan fan fan.

Klockan är en timme mer

I går natt skulle hela svenska folket ställa tillbaka klockan en timme. Jag är helt säker på att en stor del av Sveriges invånare glömmer av detta och är vakna en extra timme, utan att veta om det. Däremot är det ju faktiskt bättre att vara för tidig än för sen.


När vi ställer tillbaka klockan en timme blir det ljusare på mornarna medan mörkrets inbrott tränger på en timme tidigare på kvällen. Kanske är det denna kollektiva höstdepression som drabbar så många människor varje år som spelar in i detta? Jag själv somnade på bussen i morse strax efter att busschauffören kört förbi Kristinehamn. Jag vaknade sedan någon minut innan vi anlände till Örebro busstation. Till min förvåning var det ljust ute, det blev lite av en chock. Så här två timmar senare slår det mig att jag inte är lika trött som jag var vid denna tidpunkt förra veckan. Jag känner mig heller inte deprimerad, men det gjorde jag i och för sig inte förra veckan heller.

Jag är nämligen en av de människor som tycker det är mysigt när det blir mörkare ute. Kanske för att jag innerst inne är lite "emo" och trivs bättre i mörker. Jag tror att detta sitter kvar sen mina numera avlägsna tonårsår. Som tonåring var jag ful och finnig. Min flötiga hud syntes mycket tydligare i ljuset. Som värst var det på våren precis efter att vi gått över till sommartid. Då såg man också mycket tydligare hur fult jag sminkat mig för att dölja min acne.


I dag är jag 20 år och har inga problem med finnar längre. Mitt självförtroende har ökat något ofantligt det senaste året så jag har inte längre några problem med att stå i rampljuset. Som kvinna, brud, tjej, flicka, kan jag numera säga att jag är nöjd med mitt utseende. Tack mamma och pappa för de sjyssta generna! Acnen fick jag leva med ett tag men jag överlevde. Nu är jag starkare än någonsin.


Det är fortfarande ljust ute. Klockan är snart elva och om en timme ska jag käka lunch. Hösten har för längesedan dödat den lilla sommarvärme vi fick. Innan vi vet ordet av täcks alla färgglada löv på marken med snö och slask. Träden är nakna och det blåser kallt. Jag är fortfarande långt ifrån deprimerad, det går bra nu helt enkelt.

När jag åker hem från Nerikes Allehanda i dag kommer det säkert vara mörkt, men jag kommer att njuta av det!

Champagneflaska i huvudet - vart ska alkoholen?

Om några minuter kommer Robert hem.  Min älskade pojkvän slasch sambo. Just nu är jag ensam hemma och det är mörkt ute. Det är mindre roligt att vara ensam när man är van vid att hela tiden ha liv och rörelse omkring sig.
På tv visar kanal fem reportage från Stockholms veckan i Visby. En kvinnlig stockholmare har fått en champagneflaska i huvudet. Ambulansföraren pratar med en av hennes kompisar:
- Har jag missförstått någonting, ska man inte dricka champagne?
Jag vet inte vad kvinnans kompis svarade, det hade varit kul att höra.

I morgon ska jag luncha med
David. Det ska bli trevligt, bra vänner ska man hålla kontakten med!
Efter i morgon är det helg en stund. På lördag ska jag sova länge, om jag inte vaknar av vana klockan fem. Jag är lite sugen på att festa faktiskt. Men alla de senaste gångerna jag har druckit alkohol har det slutat i migrän. Det värsta var när jag drack en och en halv öl, och fick jätteont i huvudet. Hur klen får man vara? Jo, visst man kan festa utan alkohol, kanske är något för mig då. Nykterist nästa?
Just nu tar ambulanssjukvårdarna på tv hand om en jättefull kille som bara sluddrar en massa. Han minns inte hur han hamnat där han är. Kanske är inte alkohol så kul trots allt?

Nu svävade jag iväg en massa. Jag tror att jag hörde dörren nere i trapphuset slå igen. Det innebär att Robert kommer in genom dörren snart. Take me by the hand and tell me you will take me anywere.

Mina artiklar från na.se

Min första vecka på Nerikes Allehanda börjar lida mot sitt slut. Tänkte att jag skulle lägga upp lite artiklar jag skrivit.
Jag har haft några nyheter i topp och vissa har papperstidningen tagit med dagen efter. Jag försöker att hela tiden hitta egna nyheter bland riksnyheterna som jag kan ta ner på lokal nivå.

Här är ett bra exempel på det. Jag måste tilläga att <B-taggen som sticker ut i faktarutan har inte jag gjort. Det är ändå innehållet som räknas.

Här är en annan artikel jag skrev i dag. Jag vet inte varför men jag tycker det är kul att skriva om statistik, så är jag ganska bra på det också, men jag kan alltid bli bättre. Det är en konst må jag säga.

I går kastades jag in i en av de lokala konflikterna i Örebro, som jag självkart inte var insatt i. Men det gjorde inget. Jag lyckades få ihop en riktigt bra artikel i alla fall. Den fick många, många klick.

I tisdags skaffade jag inspiration som ledde fram till denna artikeln.
Jag är duktig. De där brustabletterna som är som Berocca, fungerar verkligen. Stay sharp and allert!

Na punkt se

I dag började min praktik på Na.se. Nerikes Allehandas webbredaktion kommer jag att sitta på i nio dagar till. Första dagen gick riktigt bra faktiskt. "Vi har aldrig haft någon praktikant som toppar ettan redan efter bara några minuter..." sade en av mina medarbetare.
Mina dagar kommer numera börja vid fem-tiden på morgonen. Bussen går 05.55 från Karlstad busstation och är framme på Örebro busstation 07.35. Det påminner lite om min sommar som jag tillbringade på Filipstads tidningsredaktion.

Denna kvällen tillbringas än så länge utan sambo.
Tiden går långsamt när man är ensam. Snart är det löning och massa räkningar ska betalas. Då är det tur att Robert jobbar heltid, och att jag också jobbar samt får studiebidrag.

Jag har införskaffat mig ett kosttillskott som ska hjälpa min stressade kropp
att koppla av lite. Ja, det låter säkert bättre än vad det är men det är typ som berocca som det går reklam för på tv. I dag tror jag inte att det hjälpte så mycket eftersom kvällen slutade med migrän. Som tur är har jag alltid migräntabletterna med mig nu för tiden, jag lär mig av mina misstag-tro mig!

En av mina dåliga egenskaper är att jag har fruktansvärt svårt att sova när jag vet att jag måste upp tidigt dagen efter. I natt kollade jag på mobilen varannan timme för att försäkra mig om att jag inte försovit mig och missat bussen. Av någon konstig anledning får jag ofta för mig att mobilen ska stänga av sig själv bara för att jävlas med mig. Därför måste jag ju ha koll på den.
I kväll tänker jag ställa klockan på 05.00 och jag kommer även inse att den inte kommer att jävlas med mig. Visst, det har hänt att jag glömt min mobil ute i regnet, tappat den i golvet och slängt den i väggen, men jag tror att mobilen kommit över det. Tiden läker alla sår och min mobil har ännu inte gett upp. Jag tror att den tycker om mig, innerst inne.

Bla bla bla god kväll.

14 October med C

Just nu är jag tillbaka i Molkom. Jag håller på att göra två kortreportage med Hamid respektive Fredrik. Hamids reportage ska vara på 30 sek och Fredriks på två minuter. Min trötthet är på max eftersom jag och Robert var tvungna att tvätta i går kväll. Vi har fortfarande  inte rätt bokningsnyckel till tvättstugan så vi får helt enkelt tvätta efter att tvätt-tiderna tagit slut. Med andra ord efter klockan nio på kvällen.
Egentligen behövde vi inte tvätta, men jag ville så gärna.

Jag lyckades med att tillaga mammas "Symöteslåda" i går. Det blev succé. Den smakade nästan exakt som mammas. Jag blir mer och mer vuxen.

I dag när jag och Hamid satt ute i "lusthuset" kände jag verkligen hur mycket jag saknar de gamla tiderna.
Jag saknar förra hösten när allt var så nytt och spännande. Jag var bara 19 och självförtroendet satt i fotknölarna. I dag har det stigit mig åt huvudet och jag saknar alla de människorna som fick mig att hitta mig själv.

Återträff med Björnen

En helg i Göteborg. En helg med Björn M. Janson.

Fredagen började med att vi fick springa till tåget som gick sex på morgonen. Hemma hade jag slängt i mig lite gröt, om jag inte äter frukost kan det hända otrevligheter - det vill säga migrän.
Klockan nio var vi inne i Göteborg. Björn mötte oss på stationen. Vid första anblicken såg han fräschare ut och även gått ner några kilo. Det sistnämda stämde mycket väl. Killen har börjat träna regelbundet. Björn har numera ett gymkort på Friskis och svettis.

Jag fick kila i väg till Göteborgs Posten där jag skulle genomgå ett studiebesök. Vid lunch tackade jag för mig och mötte killarna inne i stan. Vi käkade och sedan gick vi hem till Björn. Han bor i en studentlägenhet på Chalmers område. I Molkom bodde Björn i rum nio, hans nuvarande lägenhet ligger på våning nio. Kanske är nio ett lyckonummer?
Som vanligt med Bror Björn kan man bli sittandes i timmar och samtala om allt mellan himmel och jord. Denna helgen var inget undantag. Som vanligt är det även fruktansvärt trevligt. Björn är en person jag saknat att ha omkring mig.

Detaljerna spar jag på. Hoppas vi ses snart igen, du är guld värd Björn. Jag hejar på dig.

Härmapor

Jag gillar att de som sitter bredvid mig här på jobbet kopierar det jag säger. Jag säljer bäst i kväll så det är väl inte så konstigt. Jag har redan kommit upp i första provisionsnivån vilket innebär mer i timlön. Helt okej faktiskt.

I morgon och resten av helgen - Göteborg.

Shoe.

8 Oktober

Nu har vi rast. Jag har sålt jättebra i dag, så duktig så. I morgon ska jag köpa biljett till Göteborg, gå på studiebesök och träffa Björn. Kuligt värre.
Min mage skriker efter mat så jag får väl  se om min käre, sjuke, sambo har lagat till något när jag kommer hem.

För övrigt mådde jag inte så kalas i morse. Det blev inga lektioner för mig i dag tyvärr. Trodde att Robert smittat mig med sin magsjuka men det är bättre nu. Jag måste ha pengar till hyran därför åkte jag iväg till jobbet vid fem. Ni kan ju anteckna om ni vill...

Nu ska jag ut i fikarummet och hjula. Eller kanske inte, jag tror det blir lite tajt.

Lite blaj

Hemma! I alla fall 50 minuter till. Sen är det arbete som gäller för hela slanten. Hoppas vi säjer Ica kuriren i dag, jag vill bli grym på det. Övning ger färdighet heter det ju. Apropå övning så har vi övat på att filma för webben i dag. Det gick väl sisådär men nu känner jag att jag kan vitbalansen, zebran och bländaren i alla fall. Heja heja.
Sitter med en kopp kaffe på min vänstra sida och en tom tallrik på min högra. Tallriken innehöll nyss fil och musli, nyinköpt dessutom. Nu ekar inte vårt kylskåp längre.

På MTV står tonårsbrudar
och skriker av upphetsning  för att de är i samma lokal som Jonas Brothers. En av brudarna fick ta lite på Jonas Brothers, hon började gråta hysteriskt. Tjejer...

Fest, spöke och spya

Nu sitter jag i Molkom efter en mycket trevlig helg i Skövde. Therese och Mia hade födelsedagsfest och självklart åkte jag och Robert dit för att fira. Det blev en del dricka och ännu mer dans. Det är alltid lika kul att träffa gamla bekanta. Thereses och Tobbes avskedsord värmde gott om hjärtat. Ni är väldigt välkomna till Karlstad!!
Jag träffade även Malin som jag inte sett på år och dar känns det som. Hon är numera blond och jättesnygg, good job!

Robert och jag övernattade hos pappa från lördag till söndag. Han fick känna på spökvibbarna som gör att det är väldigt svårt att få en god natts sömn på mitt rum. Enligt ett medium som jag intervjuade för några år sedan, är det en gammal gubbe som spökar i vårt hus. Det rum han tycker om mest är tydligen mitt. En av min pappas  frus barn var bara inne några sekunder i mitt rum, "Här vill jag inte vara längre", sa hon. Varken jag eller Robert sov ordentligt den natten. Ironiskt nog drömde vi båda om spöket på ett eller annat vis. Ja, det är lite lurigt det där.

I går åkte vi med samma buss som en tonårsbrud. Det var en upplevelse. Hon informerade inte bara "Markus" ,som hon pratade i telefon med, om att hon hade varit  "så jävla full i går", utan hela bussen fick ta del av hennes berättelse. Tonårsbruden hade tydligen varit "så jävla full" dagen innan att hon "spydde som fan" överallt. Hon sparade inte på detaljerna i sin berättelse utan bredde på med både det ena och det andra. Tydligen hade hon ätit räkor i lördags, de spydde hon självklart upp och lämnade spår efter sig lite här och där. Bland annat hade en av hennes kompisar fått en räka i sin bröstficka. Trevligt. Sen påpekade hon två gånger att en av killarna på festen "går på anabola så han är typ hur stark som helst asså". Anabola killen hade, av okänd anledning, lagt sig över tonårsbruden och fått henne att kräkas ännu mer.
Det är helt otroligt att en människa kan med att prata så högt i telefon på en buss. Självklart var bussen överfull och den stackars kvinnan som var tvungen att sitta bredvid tonårsbruden visste inte vad hon skulle ta sig till. Självklart är det ju också att ingen bad tonårsbruden att knipa käft. Vi bor ju i Sverige som är ett fritt land. Tonårsbruden satt och pratade i telefon ända från Mariestad till Karlstad. Trots att jag och Robert lyssnade på musik, trängde hennes starka stämma igenom hörlurarna och förpestade våra trummhinnor. Jag hoppas verkligen att hon fick ut nåt utav att berätta om hur "jävla full" hon var i går och att hon "spydde som fan". Kanske fick hon bättre självförtroende, kanske trodde hon att hon skulle få medresenärernas respekt, kanske skulle vi tycka synd om henne. Hur som helst så lät vi alla henne hållas. Kanske tyckte vi synd om henne.

Denna fredagen

Jag är vaken! Ska ner på stan strax och köpa lite presenter till bland annat pappa och Therese. Jag är verkligen urusel på att köpa presenter, jag har redan ångest över julklapparna. Det får inte vara för dyrt heller. Den här månaden blir tajt. De kommande två veckorna ska jag ha massa lektioner i Molkom under dagen, sen jobba på kvällen. Det kommer bli slitsamt men jag måste. Elräkningen kom i går så här går det inte att unna sig något.
Min systemkamera får följa med till stan. Jag tänker fota allt som faller mig in. På så sätt blir de tio minuterna till stan inte lika tråkiga. Risken finns däremot att minuterna kan bli fler.

I morgon drar jag och Robert till Skövde.
Pappa skickade nyss sms om att vår katt Zorro fått inflammation i ena ögat och att de var hos veterinären nu. Men det var inget allvarlig som tur var. Jag älskar verkligen Zorro. Det är den finaste och snällaste katten jag någonsin träffat. Han är gammal nu, äldre än vad man kan tro. I morgon ska jag kela jättemycket med Zorro, jag saknar hans spinnande och hans mjuka päls. Husdjur har en tendens att få en att känna sig avslappnad, det är bra.

Fest i morgon.
Det ska tydligen bli en ganska stor sådan också. Hoppas verkligen det blir lyckat. Vi får se, vi får se.
Nu väntar jag på att mitt hår ska torka. Sen drar jag.
Oa oa.

RSS 2.0