Cleopatra Stratan

Vilken talang! Låt mig presentera Cleopatra Stratan:








Enligt wikipedia.org: Cleopatra Stratan föddes den 6 oktober 2002 i Moldavien. Hennes pappa heter Pavel Stratan och är en känd sångare i sitt hemland. När Cleopatra var tre år gammal satt hon med i studion under en av pappans skivinspelningar. Plötsligt tog hon tag i mikrofonen och började sjunga med i en av låtarna och alla i rummet fascinerades av hennes sångröst. Det hela slutade med att Pappa Pavel spelade in en låt tillsammans med sin dotter.

Cleopatra gav ut sitt första album 2006 -  tre år gammal. När hon hade fyllt fem släppte hon sitt andra album och år 2009 gav hon även ut en julskiva.

Cleopatra Stratan är den yngsta personen någonsin som...

* ... slagit igenom kommersiellt som sångare
* ... mottagit ett MTV-awards
* ... framfört ett två timmar långt live-framträdande inför en stor publik


/C

Brudar









/C

Rooney

Hur kan jag ha glömt bort det här fantastiska bandet??

Rooney!!!








/C


Tyskland

Trots att alla länder sympatiröstade på sina grannländer tycker jag ändå att en helt okej låt vann. Jag gillar verkligen musiken, hennes sköna dialekt och stil. Bra jobbat Tyskland! Men är det bara jag som tycker att det låter som om hon sjunger "love my anus straight and true" i några stycken av låten...



/C

Pinsamma ögonblick

Jag skriver recensioner på en sajt som heter Ciao. Där kan man även skriva berättelser, tips och trix och man kan även dela med sig av sina pinsamheter. Det har jag precis gjort så jag tänkte att mina kära bloggäsare kan få ta del av ett av de pinsamaste ögonblicken i mitt liv. Håll till godo:



BANG! och jag avslöjade min hemlighet


Det var en vacker vårdag i slutet av sista terminen på högstadiet. Vi elever som skulle börja i högstadiet till hösten hade varit ute på praktik, de flesta av oss i alla fall. Jag och mina klasskamrater hade redan praktiserat på olika ställen runt om i min hemstad, men den här veckan var c-klassen på praktik. Det råkade vara så att jag var fruktansvärt kär i en kille som gick i just den klassen. Det råkade även vara så att min mamma var (och är fortfarande) väldigt bra kompis med den här killens mamma.

En gång följde jag med min mamma hem till den här killen jag var så kär i. Men vi var inte där för att hälsa på honom, han var inte ens hemma då, utan vi skulle fika med hans mamma. Eftersom jag alltid har kunnat prata med min mamma om allt hade jag berättat för henne att jag var kär i hennes kompis son, och självklart kunde hon inte låta bli att nämna det när vi hade satt oss ner för att fika.

Min dåvarande kärleks mamma springer då iväg och hämtar massa skolfoton på sin son. Jag tror att jag fick ta med mig tre stycken hem. Jag satt där och var väldigt generad genom hela fikastunden och det blev inte bättre av att hennes yngste son kom hem och fikade med oss. Han såg fotona som låg vid mig och jag kan tänkta mig att han  sedan berättade allt för sin bror.

Jag var väldigt blyg när jag var mindre så jag var väldigt rädd för att den här killen skulle få reda på att jag var kär i honom. Men efter den där fikan med hans mamma och bror kände jag att min hemlighet väldigt snart skulle avslöjas...

Om det här var pinsamt, var det inget mot vad som komma skulle. Jag nämnde i början att killen jag var kär i var ute på praktik, han praktiserade på ett dagis som låg precis vid vår skola. Jag och min klass var på väg till vår blivande högstadieskola för att hälsa på lärare och prata med elever. Då ser jag killen med stort K som är i full fart med att leka datten med dagisbarnen. Jag tyckte att han var så himla snygg och kärleksfull mot barnen att jag inte kunde slita ögonen från honom - bokstavligt talat.

Där går jag, blind av kärlek och uppslukad av mina romantiska dagdrömmar, och ser inte lyckstolpen som prydligt står fastjuten på trottoaren framför mig. BANG! Med huvudet vänt åt helt fel håll går jag i rask takt rakt in i lyckstolpen och faller handlöst baklänges mot marken. Som tur var kunde några av mina klasskamrater få tag i mig innan jag mötte den hårda asfalten, men ingen hade undgått ljudet när min höga panna mötte lyckstolpen - inte ens den där killen på andra sidan gatan som jag var så kär i.

Med en bula i pannan och rosröda kinder gick jag vidare. Och från den dagen visste alla om att jag var kär i den där killen som gick i klass C på min mellanstadieskola.

/C

Blue

Efter att ha blivit väckt av mina kära lagkamrater, som är lite runda om fötterna och behövde en reporter på plats (haha roliga de där busarna), ramlade jag in på en blogg som förde mig tillbaka till 90-talet. Denna återblick i historien innehåller ju självklart många fina minnen, och bra låtar. Är det någon som minns alla dessa pojkband som kom och gick? Denna kväll vill jag lyfta fram de fyra killarna i gruppen Blue.







/C


Fiasko(?)

Just så beskriver Expressen och Aftonbladet det faktum att Sverige för första gången någonsin inte lyckades ta sig till final i Eurovision Song Contest. Dagens Nyheter väljer däremot en något mer sofistikerad beskrivning av det hela: "Historisk finalmiss". Svenska Dagbladet väljer dock att gå på kvällstidningarnas hårda linje: "Fiasko för Anna Bergendahl". Fiasko är däremot inte det ordet jag hade valt att använda. Därför tycker jag att dn.se har valt den mest objektiva rubriken att dra på. Jag blev besviken när jag såg att även en så pass seriös tidning som svd.se väljer att ha ett sådant värdeladdat ord i rubriken. Jag tyckte det var lite roligt att jämföra hur några av de största tidningarna i Sverige väljer att framställa detta "fiasko"eller "miss"-kalla det vad du vill.

Jag tycker att detta ändå var väntat. Anna Bergendahls låt var bra, men inte tillräckligt bra. Framförallt så kan jag tänka mig att låten inte stod ut ordentligt bland de andra bidragen. "This is my life" är ganska slätstruken, det är liksom inget tempo i låten. Jag tror fortfarande att vi hade kommit mycket längre med Erik Saade och hans låt "Manboy". Det verkar som om själva konceptet "Melodifestival" har dött ut lite. Vi svenskar verkar ha tappat kämparglöden. När jag röstade under årets upplaga av den svenska Melodifestivalen så tänkte jag: "Vilken låt kommer vi gå längst med?" eller: "Vilken melodi kommer att européerna uppskatta mest?". Man måste tänka taktiskt för att vinna, det är trots allt en tävling!









Ja... vad ska vi göra nu? Vi kan ju alltid skicka ett starkare bidrag nästa år...




/C

Fisk

Det här är en McDonaldsleksak som Robert har hittat.  Jättegullig!


Man trycker på knappen så ser det nästan ut som om fisken simmar.



Kul grej.

/C

Jordgubbs-face

Tänkte fräscha till mig lite nu när jag lite krasslig. Tack Milla för ansiktsmasken, den luktade ljuvligt! Min hud blev även väldigt len och fräsch efteråt.






/C

Söderspexet

För några veckor sen var jag på Spex. Det var Södertörns högskolas spexgrupp som framförde en teater/musikal om Wienkongressen. Jag måste säga att det var bland det roligaste jag någonsin sett! Det var riktigt proffessionellt gjort och alla var hur duktiga som helst. Nu har de äntligen lagt ut lite videor på youtube så jag tänkte dela med mig av några klipp från denna fantastiska show!!

OMSTART!!!





/C


Matador spetsad av tjur

Läste precis om en matador blev spetsad genom käken av en tjur. Den här bilden som är från Aftonbladets hemsida är en riktig ögonblicksbild:


Foto: AFP

Matadoren överlevde men är allvarligt skadad. Han fick skador på käken, halsmandlarna och tungan och opererades i natt, läget är stabilt och han kommer att överleva. Tjuren som spetsade matadoren med sitt horn blev genast avlivad. Efter den här hemska händelsen satte sig tydligen publiken ner igen och fick i stället se två andra tjurfäktningar...

Jag tycker däremot inte att det
är så konstigt att tjuren går till anfall. Matadoren hetsar upp tjuren och det är hundratals människor där och tittar på tjurfäktningen. Tänk att så många går och tittar på tjurfäktning för nöjets skull... Om jag hade varit en tjur på en tjurfäktningsarena hade jag nog varit både frustrerad och arg, och framför allt hade jag velat försvara mig.

Hela den här grejen med tjurfäktning är jag väldigt skeptisk mot. För mig är det en tortyrliknande "sport" -eller vad man nu kallar det. Det hela går ju ut på att man ska döda ett oskyldigt djur enbart för "underhållningens" skull. Jag ser i alla fall ingen underhållning i att sitta och vänta på att ett djur ska bli dödat av en människa. Jag tycker inte det ska finnas sådan här "underhållning" år 2010. Har vi människor inte lämnat grottmännisko-stadiet? Måste vi bevisa att vi är den "starkaste" varelsen på jorden? Måste vi hävda oss på det här sättet? Är inte tjurfäktning djurplågeri?

/C

The God

I dag vill jag tipsa om ett band som jag hoppas kommer slå igenom i Sverige, och resten av världen med för den delen!

The God:
Erik Segerpalm - Vocals
Johan Engström - Bass
Henrik Sefton - Drums
Erik Svensson - Guitar
Mathias Bergqvist - Guitar

För alla oss som har en förkärlek till indierock, är det här bandet ett måste! Jag har haft den stora äran att ha sett dem live, då hade de dock ett annan bandnamn. Erik har en fantastisk scennärvaro och känsla i rösten. Bandet är väldigt samspelat och jag personligen har mycket svårt att sitta still när jag lyssnar på deras låtar.

Besök: Deras hemsida & Deras Myspace

Kuriosa: Jag och Erik Segerpalm gick i samma klass på Molkoms folkhögskola. Han är en av de härligaste människor jag träffat. Så känslosam, full av livsglädje - en riktig livsnjutare. Han brinner verkligen för musik och är inte bara riktigt grym på att sjunga, han är en jäkel på att skriva också!

/C

Pappa till fyra efter vild svensexa

Jag blev lite smått chockad när jag kom över följade tidningssida från Västerbottens-Kurirens BB-nytt:




Det var ju bara för bra för att vara sant! Så jag googlade upp Andreas Utterhall som visar sig vara en skådespelare. AHA! Tänkte jag då. Jag gick in på VK:s webbtidning, fick upp urklippet från tidningen och då visar det sig i kommentarfältet under artikeln att det var årets aprilskämt i Västerbottens-Kuriren. Frågan är om inte detta är det bästa aprilskämtet någonsin genom tiderna? Jag tyckte i alla fall att det var klockrent! En stor eloge till mammorna, papporna och deras bebisar som ställde upp!


Gul vår









/C

Tribute


Dagens skratt


En lyxig studentmiddag

Förrätt är väldigt överskattat. Därför hoppar vi direkt till varmrätten:


Nudlar med kycklingsmak



Till efterrätt lyxar vi till det riktigt ordentligt:


Ett relativt löskokt ägg som saltas efter behag


Man skulle kunna ta ägget till förrätt istället, men då hade det ju inte blivit någon efterrätt. Och det är ju trots allt efterrätten som man väntar på under hela måltidsresan.

/C

Fotosession med Ellinor

Nu har jag börjat bli lite kreativ igen. De senaste dagarna har jag redigerat massa bilder och skrivit bra recensioner på Ciao.se. Kolla in min senaste recension om Tegan & Saras album So Jealous här. Jag tänkte lägga upp lite bilder på min kära vän Ellinor. De här bilderna tog jag på henne när hon var och hälsade på inför vår inflyttningsfest. Jag blev riktigt nöjd! Det hoppas jag att Ellinor blev också för hon har så himla fina drag i ansiktet. De där blå ögonen är inte att leka med...














/C

Spex och Gaga

I går var jag och några klasskamrater på Spex. Det var första gången i mitt liv som jag var på Spex, det var ganska likt teater men vi i publiken kunde bestämma vad skådespelarna skulle göra. Om vi tyckte något var roligt kunde vi ropa "omstart". Om något va dåligt kunde vi skrika "Bu" eller om det var bra "Bravo". En klasskamrat hade en av de största rollerna så det var därför vi hade fått nys om föreställningen.

Oj vad jag skrattade.
Jag skrattade så att jag grät. Tänk vad några elever på Södertörns högskola kan komma på! Alla var så sjukt duktiga och de sjöng jättebra. Skulle gärna se föreställningen igen i morgon men jag fick ett sms i morse som gjorde att jag fick planera om lite: "Vill du med på lady Gaga i morgon".

Mina nyårslöften var att jag skulle våga ta för mig mer av livet, ta fler initiativ till bra saker och framför allt säga "JA" lite oftare. Tidigare har jag varit en tråkig grå prick som tänkte att "inte ska väl jag...", men nu har det blivit ändring på det. SJÄLVKLART ska jag på Lady Gaga i morgon. Varför sopa en sån chans? (TTT)Tusen Tack Tina!

Nu ska jag snart iväg och torka tvätt,
tvätta mer tvätt och förbannas över att den ena tvättstugan fortfarande inte fungerar. Tvättiderna är fullbokade i tre veckor framöver tack vare att ingen kommer och lagar tvättmaskinen i den lilla tvättstugan. Jag har tappat räkningen på hur länge den tvättmaskinen varit trasig, men jag träffade en granne i tvättstugan förut som sa att den varit sönder i två månader! Det är väl lite för lång tid. Jisses.

Laters!

/C

RSS 2.0