Inte lajban

I dag vaknade jag på helt fel sida. Har varit grinig och lättirriterad sedan i går kväll när jag kom hem. Jävla humörssvängningar, det är ett helvete att vara kvinna ibland. Så åkte vi hem till mormor och ska äta massa kakor innan vi ens ätit lunch. Mitt migränhuvud pallar inte med sånt så då blev jag bara mer grinig, men försökte verkligen hålla tillbaka. Men det är inte så lätt när mormor lutar sig över mig och granskar min näsa.
"Men, vad har du där?
"En ring..."
"Meeeen, det är väl inte så snyggt?"
"Jo, det tycker jag." (Biter ihop för att inte ställa till med en scen)

Ingen har koll på vad jag gör, ingen förstår vad det innebär att vara journalist eller redigerare. Ingen förstår att det inte bara är att flyga ut på arbetsmarknaden och få jobben slängda över sig. Ingen läser mina artiklar och ingen vet hur duktig jag är. Okej, riktigt så illa är det inte men jag känner bara för att vara grinig lite, lite till.
Hoppas det går över snart för detta är inte lajban direkt.

Jobba utanför Sveriges gränser?

Nu har jag sökt jobb i både Norge och Spanien. Hoppas hoppas.. måste ju ha en reservplan. Tänker inte jobba som telefonförsäljare i Karlstad efter jul. Jag vägrar. Men om jag måste, så måste jag. Min lärare Bosse sa massa visa ord till mig när vi hade releasepartyt. Han sa ungefär såhär: "Vissa saker man väljer att göra i livet, är ofta bara under korta perioder." Jag måste börja tänka mer så. I stället för att tänka: "Fan jag är telefonförsäljare och det är ett så fruktansvärt otacksamt arbete", så ska jag tänka: "Under de här månaderna, den här korta perioden, får jag pengar till hyra och leverne för att jag jobbar inom telemarketing". Det låter så jävla mycket bättre.

I kväll blir det reunion med basketbrudarna. Jag ska ner till stan efter att vi ätit lunch och köpa lite gott och dricka. Lite puder också. Så är jag skyldig mamma en vinare från i går.

Jag saknar min älsklings Robert!
Hoppas vår julklapp har överlevt en vecka ensam hemma. (Vår råtta Busi).

En fontän med choklad

Kvällen blev räddad. Fest hos Nattan. En chokladfontän var inblandad, kunde inte bli annat än succé.

God natt

25 december

Så var julen nästan slut. Ska iväg och fira lite hos pappa om en stund. Det blir mycket flänga runt när jag är hemma. Det är lite jobbigt men oftast värt det.

I morgon ska jag flänga vidare till Sara Kahtan och träffa mina basketbrudar. Det var nog säkert två år sen vi alla var samlare, fast Yilmaz kommer tyvärr inte vara med. Hon är kvar i Australien. Men det kommer med all säkerhet bli en toppenkväll. Längtar!

Nu ringer pappa när som helst. Han skulle hämta upp mig och brorsan efter att han hämtat farmor och farfar. Förresten så satt jag uppe till tre i natt och la ut artiklar på molkomstidning.se. Så går det när man inte kollar sin mail så fort man kommer hem... Så glömde jag att aktivera artiklarna så de kom ändå inte ut 05.00 i morse.. tur att jag gick upp vid nio och fixade till det. Nu ligger dem där i alla fall.

Jag hittade till min förvåning
ett bildredigeringsprogram på mammas dator. Yippey! Inte lika bra som photoshop men det duger till att ljusa upp bilder och färgkorrigera dem, förstärka skärpan osv osv. Jo, det är nog ganska likt photoshop, fast krångligare.

För övrigt så blir nog i kväll en hemmakväll. Laddar för i morgon istället. Så har jag en ögonfrans som böjer sig inåt ögat hela tiden. Det är irriterande.

Inför julen






Påven framkallar vrede



Påven kritiserar homosexualitet och det transsexuella beteendet i ett tal.
Jag är inte förvånad. Men att han tycker det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet, som att rädda regnskogarna från utrotning - det är ju galet. Hur vill han att man ska gå till väga för att "rädda mänskligheten från homosexualitet"? Utrotning? Hjärntvättning? Skicka manliga och kvinnliga homosexuella till var sin ö där de inte kan föröka sig?

Enligt påven är inte homosexualitet i sig en synd. Han anser däremot att de homosexuella handligarna är en synd. Alla som har något hum om Bibeln och dess innehåll vet ju att synd, det är inget bra! Och är man påve är det ju väldigt viktigt att påpeka detta. Påven beskrev "uppträdande bortom traditionella heterosexuella realtioner" som ett sätt att förstöra Guds arbete. Tänk om homosexualitet uppfanns av Gud för att förhindra att jorden överbefolkades?

Jag tycker hela diskussionen om homosexualitet börjar bli uttjatad. Kyrkan tycker det är fel, andra tycker det är helt rätt. Kan vi inte bara acceptera att homosexuella finns bland oss och att det alltid kommer att vara så. Jag tror att jorden överlever ändå.

Lite onödigt men va fanken

Kameran är fulladdad och julen är räddad. Hade tänkt att ha på mig en svart klänning i morgon men nu har jag ångrat mig. Ska nog låna ett linne av mamma, som blir en klänning på mig. Linnet är mossgrönt. Jag äger inget mossgrönt så det ska bli spännande. I kväll har vi spelat sällskapsspel och ätit massa godsaker. Jag har även lagt in två artiklar till molkomstidning.se som ska läggas ut den 29 december... spännande spännande!

Undrar hur jag ska ha håret i morgon. Det är ju ändå julafton, måste ju se lite anständig ut. Provade att locka håret i går, det blev faktiskt helt okej så varför inte? Jo, för att det inte kommer att hålla hela kvällen. Jag har världens tråkigaste hår som bara hänger rakt ner, ingen volym någonstans. Måste alltid ha massa, massa hårspray i för att inte se ut som en blöt hund. Det här slutade i massa onödigt vetande, så kan det vara.

Jul, jul. Strålande jul.

Mer kaka

I morgon får jag låna en canon-laddare av en kompis till mamma. Hoppas mitt batteri passar där i... Jag är en idiot som inte kollade batterierna innan jag åkte. Jaja, hoppas på det bästa. Nu har vi lagat snickerskakor. Det gick fina fisken. de är snuskigt goda de där kakorna.


bLabbeL

Brorsan och jag var precis och inhandlade de sista julklapparna.. eller vi har två kvar.  Jag har bara pengar till hyran till övers så brorsan får betala tills jag får mina julklappspengar (ja, jag tar för givet att jag får cash i julklapp). Jag har en blå klänning på mig i dag. Jag har hört, och sett med egna ögon, att brunetter klär fruktansvärt bra i blått. Framhäver det mörka dragen i ansiket också på ett mjukt, förförande sätt. Eller det kanske bara är jag?

Vi kom hem till en arg mamma. En mamma som hade varit och handlat med sin särbo och hans bror. En mamma som hade blivit lämnad hemma, men all mat de hade handlat var kvar i bilen - som var på väg till en annan butik. Jag kommer hem och är hungrig, men inser att mamma är hungrigare. Jag tycker synd om henne. Vi kramas i köket och äter kål tillsammans. Det var det vi hade hemma. Nu har maten kommit hem och vi ska laga tacos. Allt  blev så mysigt helt plötsligt.

Jag funderar på att ta ett sånt där au pair jobb
som jag alltid varit så emot. Vaddå jag ta hand om barn och göra hushållsarbete hela dagarna? Jo tack, jag har ändrat mig på den punkten. Jag vill till Spanien så jag kan få tillbaka min spanska igen. Så kan jag hitta massa roliga grejer att skriva reportage om, skicka hem till en tidning i Sverige och få cash och bli en känd frilansjournalist. Jaja, än så länge är det bara drömmar i mitt huvud, men en dag kanske det är min verklighet.

Julis

Jag vill ha julafton nu. Vi ska ut till Varola och fira med min mammas, pojkväns släkt. De bor ute på landet så julstämningen kommer att vara total. Så har de två små barn också vars ögon gnistrar i takt med allt julglitter. Julen är ju trots allt, enligt mig, barnens högtid. Det är de som verkligen uppskattar julen och allt som hör till. De vuxna stressar sönder sig totalt bland presentpapper och tejp. För att inte tala om all mat som ska göras. Oj, oj, oj och ho, ho, ho.

Än så ligger inte en snöflinga på marken.
Visst har snön sin del i julstämningen, men viktigaste är trots allt att man är tillsammans med nära och kära. Eftersom jag lämnat min hemstad Skövde för Karlstad, så är det inte så ofta jag träffar min familj. Jag blir så uppe i allt mitt att jag glömmer bort min fina familj. Eller... glömmer bort är fruktansvärt fel ord. Jag tänker på dem varje dag. Jag tar mig inte tid (är ett fruktansvärt bättre sätt att beskriva det på) till att hälsa på. Så det är bäst att passa på när tillfället kommer!

Fasiken

Nu är jag frusterad! Tog med mig min fina systemkamera hit till Skövde. Tänkte fotografera julen så kan mamma och compani få korten sen. Men nej nej. Jag glömmer att ta med mig batteriladdaren och redan efter första dagen i Skövde så är kameran stendöd. Okej okej, jag älskar att fota! Kanske inte alltid blir så fruktansvärt bra men ofta.
Ska försöka ladda upp nån bild här alldeles strax. Datorn segar.

För övrigt så har jag mer eller mindre haft ont i huvudet hela dagen. Somnade med migrän, eftersom jag inte somnade när jag egentligen skulle, samt vaknade med migrän. Tog en Zumo, tre timmar senare mår jag helt okej. Älskar Zumo! De finns i små, svarta förpakningar på apoteket. Två tabletter kostar 179 kronor, men jag frågar mig själv varje gång jag köper de där svindyra tabletterna: "Är det inte värt det". Tro fan att det är det!

Kollade mitt konto precis. Jag har äntligen fått de där efterlängtade 500 kronorna från skolan. "Resersättning" kallas det. Jag la kanske ut drygt 1 800 kronor på mina biljetter till och från Örebro när jag hade praktik på na.se. Jag fick tillbaka 500. Tack! Det är mycket bättre än inget. Tack.

Julhemmet

Då var man hemma i Skövde igen. Det har varit en mycket känsloladdad och arbetsam månad, även om jag inte jobbat något som irriterad telefonförsäljare. Jag har varit med och byggt upp molkomstidning.se
Nu är den klar. Gå in och kolla!

Nu är det julbak och julmys med familjen som gäller.
Mamma kommer hem alldeles strax, då ska vi baka pepparkakor. Eller mest äta pepparkaksdeg. Undrar om tomten kommer i år. Jag har inte varit så snäll. Men mycket grönsaker har jag ätit!

Donde esta la julkänsla?

Det blir ingen riktig jul för mig i år. Jag har missat allt det där som har med julen att göra. Julkänslan existerar inte ens. Jag har inte köpt alla julklappar jag skulle köpa, jag har inte råd heller så det spelar ingen roll.
All tid har gått åt till att få fram molkomstidning.se. Jag är helt säker på att det kommer att vara värt det i slutändan.

Men jag saknar julen.
Den har helt gått mig förbi. Jag har inte lagt märke till julpynt, alla lampor, stjärnor och glitter. I fredags var det luciafirande i skolan. Det enda jag kunde tänka på var intervjun jag skulle göra efteråt. Jag kunde inte ta in någon julstämning överhuvud taget. Jag missar allt det fina och det enda som påverkar mig är stressen. Visst, jul handlar mycket om stress, klappar och att flänga runt hit och dit. Men allt det fina då? Jag har missat det i år och jag vet inte om jag kommer att hinna ta igen det.

Jag hoppas på lite julstämning när jag kommer hem till mamma i helgen. Dukar, gardiner och servetter kommer att vara i julens färger. Hon kommer ha en julstake och kanske till och med en liten, liten julgran i någont hörn som hon och brorsan klätt. Det är synd att jag och Robert inte kommer att fira jul tillsammans. Vi hade behövt det känner jag. Lite lugn, lite ro och massa mys.

Avskrivning

Jag har inte jobbat på två veckor. Det känns skit, min lön i januari kommer att vara obefintlig.
Skolan måste gå före, så är det bara. Jag är bara 20 år och tänker inte bränna ut mig än på ett tag i alla fall.

Om en vecka ligger molkomstidning.se ute på webben. Jag längtar så tills allt är klart. Sen har man bara en cirka  20 minuter lång dokumentärfilm att klippa ihop efter jul. Kanske får jag ett frilansjobb efter årsskiften också, skulle inte sitta helt fel. Ibland har man tur och det är väl dags att turen slår mig i ansiktet. Jag har ett annat jobb på gång också men det håller jag hemligt för att det är fruktansvärt hemligt.

Min mobil har avlidit. Min buss går om en halvtimme. Funderar på att köpa en massa godis på Konsum innan jag sätter mig på bussen. Alla dessa funderingar...

Journalistettorna sitter och redigerar sin Molkoms Tidning. Jag saknar förra året, klassen, internatet, gemenskapen osv osv. Man ska bara gå vidare hela tiden, vidare vidare. Helst uppåt och fort ska det gå. Jävligt fort. Jag har börjat med yogaövningar för att varva ner. Robert tycker mest jag ser rolig ut. Det ser ut som om jag förbereder mig för en flygfärd. Ibland önskar jag att jag kunde flyga. Jag och Hamid pratade om det i går faktiskt, om att flyga.

Hamid: Vad skulle du göra om du kom på att du kunde flyga?
Jag: Hmm.. jag skulle nog skippa att åka buss till Molkom fram och tillbaka.
Hamid: Men det skulle ju bli kallt...
Jag: Ja, det är sant. Då hade jag nog visat upp mig på något sätt, tjänat pengar på det.
Hamid: Smart... smart...

Förresten... till helgen ska jag fota massa innebandymatcher. Det ska bli kul. På lördag är det fest också.
Icke att förglömma är att vi kommer att få ett husdjur i helgen. Robert hittade en råtta på blocket som gavs bort, helt gratis med bur och allt. Lite galet så där. Vi är roliga vi.

Hejs!

RSS 2.0