Sträckläsning

I dag fick jag hem fem böcker på posten. Det var verkligen i grevens tid eftersom en av dem ska vara utläst tills i morgon. Just nu är jag på sidan 66 av 172 totalt så jag tror jag klarar det. Just nu är alltså mitt uppe i Litteratur kursen vilket är en väldigt intressant och givande kurs. Jag har länge klandrat mig själv för att jag inte läst tillräckligt, men de kommande fyra veckorna ska jag läsa fyra olika böcker - helt okej läxa om du frågar mig.

Som ni ser är det Toni Morrisons "The Bluest Eye" som ska  vara utläst tills i morgon. Så ser en stackars pocketbok ut efter flera timmars sträckläsning:


Nästan 600 spänn i böcker, hoppas jag får valuta för pengarna.

Vi har två lektioner i veckan numera. I den andra pågående delkursen höll jag en redovisning i går. Den gick jättebra men jag tror att jag pratade lite väl fort. Jag skulle prata i tre minuter (max 5). Jag hade tagit tiden dagen innan när jag redovisade för köksväggen och då tog det lite mer än fyra minuter så marginalerna var helt klart på min sida.

Robert drog precis till stan. Han ska möta några klasskamrater och deras gästlärare. De ska "göra något rolig ihop" som gästläraren föreslog efter deras lektion i dag. Det intressanta här är att gästläraren i fråga är en mycket känd och framgångsrik serietecknare. Han är tydligen frilansande fotograf också så han har bott på hotell här i Karlstad i några veckor nu. Och han ska ut och "göra något roligt ihop" med min pojkvän. Hoppas Robert får några bra tips inför framtiden om inte annat en väldigt bra kontaktperson. Håller tummarna.

/C

Pest eller kolera?

Kan svininfluensan vara vår tids pesten? WHO har gått ut och varnat för en ökande risk för en pandemi så det är kanske dags att tänka i de banorna. I morse hörde jag på nyheterna att en person i Norge misstänkts vara smittad så det dröjer nog inte länge förrän första fallet rapporteras i Sverige.

Joggar'n

Jag var precis ute och sprang för första gången på ett halvår. Jag hade glömt hur skönt det är! När jag hade sprungit en fjärdedel runt Gubbholmen fick jag upp flåset ordentligt. Det var så jag brukade känna mig i slutet av "femman" på Berget i Skövde (en fem kilometer lång sträcka som är utmärkt i skog och mark). Jag brukade tävla med pappa när jag var mindre och jag ville alltid vinna på spurten, som tur var lät pappa mig alltid vinna. Efter ett varv la jag mig på gräset och såg på när pappa påbörjade sitt andra varv.

Jag hade tänkt att investera i ett par joggingskor men nu har mina gamla basketdojor bevisat att de fortfarande håller måttet.Hur som helst så hostar jag och det svider i näsan efter min joggingtur. Det kan ha med pollen att göra, jag har ju blivit så känslig mot det på äldre dagar. När jag powerwalkade hem från Gubbholmen fick jag syn på en basketkorg som jag inte sett förut. Den var lite för låg för min smak så jag gick runt och kollade om den mittemot var lite högre. Det var den inte. Jag funderar på att lira lite där ändå. Fast det är mer på riktigt när korgen är sådär hög så att jag inte kan nudda nätet. Det ska man tydligen kunna om man är en kvinnlig basketspelare men jag klarade mig ändå i nio år så jag har väl bevisat motsatsen.

Vore kul att testa på en comeback med min gamla basketklubb S:t Helena i höst. Om det nu blir Skövde för mig i höst, det kan lika gärna bli Stockholm eller Skara. Någon stad på S i alla fall, kanske.

/C

Helgen i bilder


Fika i solen utanför vår lägenhet.


Ölspel på innergården.


Milla! (Jag tror att Johan tog det här fotot :)


Här ska det drickas i en speciell ställning.


Milla fick den sista kungen och får dricka en riktig häxblandning.


"Grattis Carro - Hutt".


Grillning vid älven.


Linus och Milla brottades, jag tror det blev oavgjort.


Fortsättning på förfesten, efter detta blev det Glada Ankan.

Tack för en fin helg!


Grattis Carro Hutt!!!

Jag har haft världens bästa helg!

Fredag: Johanx2 och Kenny kom på besök. Innan så inhandlades lite smått och gott inför helgen så som alkohol, grill-grejer chips och annat skoj som hör fest till.
Jag, Robert och Johan slängde ihop en cheesecake (mammas recept) innan Johan och Kenny kom. Klockan fyra var det dags för after work, billigt käk och kall öl.
Kvällen slutade ganska odramatiskt för mig men killarna drog och roade sig på Karlstads gator. Jag själv satsade allt på lördagen.

Lördag: Jag vaknade utan huvudvärk, solen sken och inte ett moln fanns på himlen. Vi gick ner till stan och åt lunch med pappa och lillebror som kom på besök. De hade självklart med sig presenter i form av pengar, vitchoklad, en smörgåsgrill och en ljusstake. Brorsan hade med sig paket från mamma också, det var hon som hade köpt vitchokladen (hon känner mig så bra) och hon, Hannu och brorsan hälsade också grattis med en femhundring.

Efter lunchen åkte vi hem till mig och Robert och åt cheesecake i solen. Vi kunde inte ha fått bättre väder!
Pappa och brorsan åkte hem till Skövde men jag och mina gratulanter dukade till fest på gården utanför vår lägenhet. Milla kom och grattade med fina kort på oss två, presentkort på Gina och en jättesöt plunta. Hur gulligt som helst. Vi började spela ölspelet som slutade med att vi alla låg ner på rygg på gräsmattan med ena armen runt benet samtidigt som vi sa "Grattis Carro - Hutt" och drack vattenfall. Våra grannar måste haft väldigt roligt åt den synen.

Sen var det grillning som stod på schemat. Vi tog med vårt pick-och-pack till älven och satte igång. Engångsgrillarna kom igång cirka 19.00 och vi satt där vid vattnet ett bra tag. En gammal klasskamrat till Milla och hans kompis hängde på så tillsist blev vi åtta och efter en stund nio när Millas nuvarande klasskamrat också kom. När det började bli lite kyligt drog vi tillbaka hem till mig och Robert och fortsatte förfesta. Robert var våran privata DJ för kvällen vilket var väldigt lyxigt - det är det inte alla privatfester som har.

Vi drack tills vi blev fnatt och skvatt och drog till stan. Vi gick in på Glada Ankan och jag behövde inte lägga ut en enda krona på hela kvällen. Johan betalade inträde och tillsammans med Robert och den andre Johan bjöds det laget runt på dricka resten av kvällen. Åh vad kul vi hade! Kvällen slutade på Burger King vid 03.00 och alla gick och la sig vid 03.30. Då hade vi nästan hållit igång i 12 timmar, det är inte illa!

Söndag: Vaknar vid åtta, passar på att ta en dusch medan killarna sover och går sen och lägger mig igen. När Johan vaknar så får jag ett gratulationskort av honom som han  hade köpt på fyllan. Det innehöll två stycken Comviq Knock Out som jag kan ladda mobilen med så att jag kan ringa honom när som helst. "Grattis på födelsedagen" sa han och slängde över kuvertet till mig. Jag både skratta och fick en tår i ögat - så rörd blev jag. Johan är en riktig vän det är en sak som är säker!

När alla vaknat någorlunda stack vi till närmsta pizzeria och inhandlade dagens lunch. Sen blev klockan eftermiddag och Johan och Kenny skulle åka hem. Vi kramades adjö och vi ses snart igen!

Nu sitter jag här själv och har repeterat morgondagens redovisning, tror jag kan den ganska bra nu. Ska redovisa för Robert och hans Johan när de kommer hem från bion, får se vad de säger.

Tack i alla fall för en helt underbar helg
som jag sent kommer att glömma. Fy sjutton va kul jag har haft! Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att det var näst intill den bästa födelsedagen jag haft. Den hade varit perfekt om min kära mamma, Hannu och hans familj också hälsat på. Och farmor och farmar, mormor och Berra och lite kusiner. Men men, man kan inte få allt. Vi ses nog snart ska ni se också. Vad vore jag utan min familj och mina vänner?

Nr.8

Hellsing släppte nyheten för mig på sin blogg: Kent håller på att spela in sitt åttonde album!
Kent är det band jag lyssnat på allra mest, det band jag är mest trogen till. Jocke Berg skriver själv på Kentforumet att "Det är självklart det bästa vi gjort." Jag tvekar inte en endaste sekund!
Jocke Berg avslutar inlägget med: "Vårt musikaliska år har börjat helt fantastiskt.
Ödmjuka hälsningar från Världens just nu Bästa Band.
"

Musik betyder så fruktansvärt mycket för mig. Musik kan få mig att fly verkligheten och hjälper mig att bara vara i nuet (det är något jag har väldigt, väldigt svårt med att göra). Kent råkar vara det band vars skivor jag lyssnade sönder under min finniga tonårstid. Det var en jobbig tid med Kent gjorde det lite lättare, lite vackrare, lite bättre.

Jag minns att jag brände alla skivorna av en klasskompis i högstadiet. Såhär massa år senare har jag köpt varenda skiva Kent har givit ut samt samlingsboxen dock inte LPn vilket jag grämer mig över. Det är säkert massa annat smaskens jag gått miste om för jag kanske inte är ett så troget fan trots allt. David är nog snäppet värre eftersom han säkert hänger på Kentforumet ganska regelbundet. Det borde jag också göra. Förlåt. Jag tar mina 30 silvermynt och går.

Cheese!

... och David kanske besöker oss nästa helg då Robert fyller år. Mycket födelsedagar på g nu - hurrá hurrá hurrá! Jag är tyvärr katastrofalt dålig på att köpa presenter till folk, så vi får se vad Robert får för något skoj.

I morgon ska jag även försöka mig på mammas berömda cheesecake! Det blir en utmaning må jag säga! Vill bjuda på den när pappa och brorsan tittar förbi på lördag. Då har jag i och för sig redan tre killar i lägenheten, totalt blir det fem. Carro och killarna som vanligt. Carro, killarna och en cheesecake.

Denna helgen kommer bli kul!
Milla joinar vårt lilla gäng också på lördag så då blir det Carro, Milla och killarna och kanske finns det lite cheesecake kvar (alternativt att jag gör en till). Detta stycke och det föregående kan låta vulgära kom jag på nu, men så är inte fallet, usch om du tänkte i dem banorna, fy skäms! Huvalingen.

Egentligen borde jag plugga. Har en bok att läsa utt tills på måndag men jag har ju inte fått den än! Så det går inte, synd för jag har hört att den är skitdålig. Så har jag en presentation att förbereda men jag vet vad jag ska säga. Jag ska prata om chokladterapi i 'New Zealand' som det så fint heter på engelska.

/C

Good times

På söndag fyller jag 21 år!  Det ska firas hela helgen med besök av vänner och familj. I morgon kommer Johanx2 på besök och på lördag besöker pappa och lillebror Karlstad. I morgon blir det after work och på lördag grillning.

Good times, good times.

Min magkänsla tycker det är fel

Är det bara jag som tycker att tanken av att ha på sig ett dött djur är hemsk? "Det är äkta skinn" Ooooh låter doa-kören i bakgrunden, jag själv mår lite illa inombords. Det är snyggt med skinnjacka, eller en jacka som ser ut att vara av skinn rättare sagt. För när jag får reda på att det faktiskt är äkta skinn som någon har på sig blir jag lite ledsen. I och med detta kanske jag säger emot mig själv men jag tycker det är fel att bära äkta päls/skinn. Sen att det finns billigare kopior som ser exakt likadana rör mig inte i ryggen. Jag skulle hellre vilja se lika snygg ut som de där med äkta skinn/päls men ha betalat tusen kronor mindre för det jag har på mig, för att det inte är äkta - för att det är fejk och för att det får mig att må bättre inombords. Tanken av att ett stackars djur ska ha gett sitt liv åt att jag bara ska se snygg ut och få mer status - äcklar mig. Aldrig i livet.

Jag mötte en person för  inte så länge sedan som hade en äkta päls. Innan jag visste att den var äkta (jag ser ärligt talat inte någon skillnad på äkta och fejk eftersom jag inte kunde bry mig mindre om vilket) kände jag bara att jag var tvungen att ställa samma fråga som jag alltid ställer till någon som har päls/skinnjacka: "Men... den är väl inte äkta". Jodå utbrast personen i fråga och jag vände bort blicken. Jag vet att det är dåligt av mig att inte hävda min egen åskikt, debattera emot, säga vad jag tycker men jag vet att det är lönlöst - så jag struntar i det. Vill inte uppröra, vill inte göra personen arg. Jag tycker inte om ilska det är inget bra, men själv stänger jag inne min ilska för att någon annan ska må bra för jag vet att det går över.

På stenåldern hade vi inget val. Det var döda eller att dödas. I dag år 2009 har vi val, vi kan ta ställning. Jag väljer att ställa mig på andra sidan av de päls- och skinnbeklädda människorna och tycka att det är fel - för mig är det fel men för dem är det rätt. Jag tycker att man kan ha vilken åsikt man än vill, vad det än handlar om - OM man har ett bra argument för varför man tycker som man gör.

Det finns säkert folk som tycker att mitt argument mot skinn- pälsklädnader inte räcker som argument, men för mig räcker det för att veta var jag står i frågan. Jag tycker det är fel eftersom min magkänsla säger så. Jag vet inte varför den säger så men känslor kan vara underskattade så jag litar på min magkänsla. Kanske har det med att göra alla dessa reportage jag sett om djur som får en smärtsam död medan vi får en smaskig måltid eller en tjusig jacka. Dem bilderna finns alltid längst bak i mitt huvud varje gång jag äter kött eller ser någon ha på sig skinnjacka eller päls. Innerst inne vill jag vara vegetarian - igen. Det känns rätt för att magen säger så.

I fell in love with a town

Fick precis en flash-back som tog mig tillbaka till kvarteren i New York. Vet inte var den kom ifrån, jag satt och läste DN när jag plötsligt kände att jag mycket hellre skulle vilja sitta på ett fik på Manhattan och läsa The New York Times. Känslan av att gå på New Yorks ändlösa gator är obeskrivlig- den måste upplevas. Känslan, lukterna, odörerna, kostym-nissarna, uteliggarna, transvestiterna och alla random-människor som bara finns, existerar, andas samma luft och går på samma gator i denna stad som har lika många invånare som hela Sverige- den känslan är fantastisk.

Att jag, lilla Caroline Johansson från Skövde
, kan vara del i något så stort. Egentligen är jag del av något ännu större, hela universum finns ovanför varje himmel, men att vara en del av en så stor massa på ett och samma ställe-jag måste få uppleva det igen. Det kändes som om jag levde mer, som om luften jag andades betydde lite mer, jag upplevde mer. En vecka i New York är inte tillräckligt. Det finns så många intryck att ta in att man känner sig mätt i huvudet hela tiden men du vill bara ha mer eftersom nyfikenhetens hunger inte går att stilla.

New York var en underbar upplevelse
som jag måste få uppleva igen. Jag vill tillbaka till Harlem och hälsa på körskolelärarna som jag intervjuade. Jag ska ha med mig tidningen som vi gjorde från New York resan och de ska få sitt eget exemplar. Sen ska jag besöka frilansjournalisten Gunilla Kinn som jag också intervjuade. Jag ska fråga om jag får bo hos henne, hyra hennes rum som hon hyr ut till och från. Vi ska luncha på en närliggande restaurang och prata om arbeten hon ska göra eller har gjort. Jag vill fråga om jag kan vara hennes fotograf, assistera vid hennes nästa intervju bara för att jag kan. Sen vill jag att hon ska bli imponerad av artikeln jag gjorde om henne och av bilderna jag tog, så att hon insisterar på att jag följer med och fota på hennes nästa intervju.

Hoppas de här tankarna inte stannar i mitt huvud, hoppas de blir verkliga en vacker dag.

Knap knap

Jag har en otäck magkänsla just nu. Jag har inga pengar men jag köpte precis böcker för 563 spänn vilket jag vet att jag kommer att ångra. (Jag var tvungen hittar dem inte på biblioteket eftersom alla andra i klassen redan lånat dem och de ingår i undervisningen)

Visst, pengarna rullar in på fredag
men jag vet redan att jag har allt detta att betala:
Hyra
El
Försäkring inom hyresgästföreningen
Böckerna jag nämde ovan plus en till som jag inte betalt än


Jag vill inte ens tänka på vad allt de här blir om man räknar ihop det. Det känns i alla fall som om den kommande månaden kommer bli knaper.
Hujamej.

Tack men återigen nej tack

Ännu ett tack-för-att-du-sökte-jobbet-men-vi-anställer-dig-inte-mail:

 

Hej

På grund av rådande lågkonjunktur  har XX beslutat att inte tillsätta vikariatet som redaktionsassistent.

Hoppas du har förståelse för detta.

Vi tackar dig för visat intresse för vårt företag, och önskar dig lycka till i framtiden.


Så ni har redan fattat att det är lågkonjunktur. Grattis! Det kanske ni kunde tänkt på innan ni la upp jobbannonsen på ams.se i stället för att få upp hoppet för stackars arbetslösa i onödan.


Fängelse för Pirate Bay

Ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd, detta blev domen för The Pirate Bay. Advokaterna till männen bakom fildelarsajten var både upprörda och förvånade över domslutet:

"Det är en rättskandal av högsta rang. Åklagaren leder med 1-0 efter första ronden, men detta kommer självklart att gå vidare till ett överklagande."

"Jag hade räknat med ett friande. 30 miljoner är ett gigantiskt belopp. Det är uppenbart att man gått på åklagarens linje. Jag tycker att detta är ett solklart fall för HD och kommer att föra det dit. "

Kammaråklagaren hävdade att The Pirate Bay har gått med 10 miljoner i vinst på grund av sin verksamhet. Därför ska verksamheten inte klassas som ideell utan som en affärsverksamhet. Försvaret hävdar däremot att The Pirate Bay inte tjänat ett enda öre på sin verksamhet. Pengarna som dragits in på reklamintäkter ska enligt försvaret och de åklagade gått till driftkostnader. Advokaterna har även sagt att fildelarsajten "endast är en leverantör av tjänster" och därför har inget huvudbrott begåtts.

"Hur kan det då bli frågan om medverkansansvar?" undrade Advokaterna under rättegången.

Jag tycker det är lustigt att ena sidan kräver skyhöga skadestånd och fängelse, medan den andra sidan yrkar på ett frigivande. Detta tyder på att fildelning är ett brott som är mycket svårt att klassa. De båda olika besluten som rätten kan fatta är motsatsen av varandra. Ska de få fängelse för det eller gå ut ur rätten som en fria män? Det återstå att se. En överklagan ser det i alla fall ut att bli. Vad slutresultatet av denna rättegång än blir så kommer det på något sätt att påverka de flesta svenskars åsikter om fildelning. Just nu verkar det som om rätten vill gå ut med högsta möjliga straff för att forma någon sorts skrämselpropaganda. Vi får se om de lyckas med den taktiken.

Caroline Johansson
17/4-09

Läs mer här. Artikeln uppdateras regelbundet.


Jag skulle vilja köpa ett kilo tid tack!

I dag har solen lyst med sin frånvaro. Jag fick för mig att jag skulle sitta ute och läsa läxor men efter en halvtimme frös jag så mycket att jag gick in. Har hur mycket som helst att läsa tills på måndag och i helgen kommer några kompisar till Robert hit så det kommer inte bli så mycket tid över till att plugga. Som tur är det ganska intressanta texter vi läser just nu. Tills på måndag ska vi ha lyssnat igenom albumet The Beatles eller The White Album som det också kallat. Vi ska också läsa igenom låttexterna och fundera lite över berättelsen som albumet berättar. Någon som vill ge några tips här? David?

Det är också en tvätt-dag i dag, sista maskinen ska snart vara klar. Vid fem ska jag ner till stan och träffa några klasskamrater. Vi ska hem till Linnea och kolla på High Fidelity. Boken med samma namn ska vi också ha läst tills på måndag, kan va kul att jämföra handlingen i filmen och boken, kanske.

Måste hinna städa innan kompisarna kommer i morgon. Kan man få köpa lite tid?

Skynda att älska

I dag fick jag den här boken på posten...



... och den är signerad!  De som köpte boken via en länk på Alex Schulmans blogg fick sina böcker signerade först av alla. I var femte bok skrev han en liten hälsning till läsaren. Jag fick ingen hälsning men jag nöjer mig gott och väl med hans kråka.


Zumobrottarn

Festen hos Johan i går blev väldigt lyckad. Träffade massa människor som jag gick i samma klass som på gymnasiet. Mycket trevligt återseende må jag säga. Ganska mycket dricka rann ner för strupen under kvällen så jag blev allt lite rund om fötterna. Kvällen/Natten slutade på McDonalds. Jag och Therese satt och samtalade om väldigt seriösa saker. Alltid lika kul att snacka med en person som faktiskt har något innanför pannbenet. Det är inte kul att komma hem till Skövde och inse att folk står och stampar i samma gamla skit, har inga framtidsplaner utan bara klagar på allt och alla runt omkring. Väx upp.

I dag är jag fruktansvärt bakis. Som tur är så brottade Zumo ner migränen i morse men jag har gäspat konstant sen jag gick upp. Nu hinkar jag i mig vatten eftersom jag precis kom från pappa där det bjöds på massa kaffe (tror jag fick i mig tre-fyra koppar, koffein är ju alltid bra tänkte jag men blev inte piggare för det).

Bussen går 18.40 i kväll.
På den sittetr Robert och håller en plats åt mig. Ska bli skönt att få somna mot hans axel igen. Har saknat honom så men nu äntligen får vi pussas igen! I natt när jag kom hem ringde jag till Robert och vi pratade nog ganska länge. Jag var som sagt lite lullig i skallen så jag hoppas han förstod budskapet jag ville få fram: Jag saknar dig och vill ha dig hos mig.

Nu fick jag sms. Ciao

Långfredagen

I dag är det en lång fredag. Jag var ute hela dagen tills solen slutade skina, sen gick jag hem och åt, efter det så deckade jag. Jag tror det tar på krafterna att sitta ute i solen hela dagen när man inte är van vid det. Om jag har tur så blev jag lite solbränd på köpet.

Dagen tillbringades med Alexandra och Johan. Vi gick runt lite på stan sen köpte vi glass på (glada) Ritas. Glassen tog vi med oss ut i solen. Vi satt på bänkarna vid stora torget och tittade på allt folk som gick förbi. Jag tror vi satt där i över två timmar och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Mycket trevligt!

När jag kom hem så försökte jag läsa ett kapitel i boken jag fått låna av Linnea, men jag kände hur ögonlocken riktigt kämpade för att hålla sig uppe så jag slutade kämpa emot och somnade. När jag vaknade var det dags för påskmiddag med mamma, Hannu och en del av hans släkt. Nu har vi haft middag sen halv sju och efterrätten har precis börjat smälta i våra magar - och klockan är 21.48. Inte illa.

De vuxna dricker öl och vin. Jag är ju också vuxen men i kväll tar jag det lugnt, i kväll är jag chaufför. Har inte kört bil på cirka ett halvår så vi får se hur det går att köra i mörkret.

I morgon är det dags för påskmiddag igen. Denna gången hemma hos pappa. Innan dess ska jag till stan och köpa grejer tills kvällen. Johan ska ha födelsedagsfest och det ska festas!

Torsdag, det är torsdag

Då är jag återigen i Skövde hemma hos mamma. Jag anlände i går klockan kvart i tre. Åkte samma buss som Robert men han skulle hem till Småland över påsk så det blev en avskedskyss eller två när jag gick av bussen. Det var inte kul att sova själv, framförallt ovant. Saknar min älskling redan efter första dagen ifrån honom. Men på söndag ses vi igen.

Nu är det torsdag
(torsdag, det är torsdag - internt skämt mellan mig och Robert) och jag ska ner till stan och köpa ram till mammas kille Hannu. Jag har nämligen skrivit ut två bilder på vår fina, "ihop-klistrade", familj. Mamma och hennes barn (jag och brorsan) samt Hannu och hans tre barn, alla på ett kort. Hittade en jättefin och alldeles perfekt ram på lagerhaus i Karlstad, men det fanns bara en enda kvar - så den fick mamma. Nu ska jag ner till Skövde stad och kolla om de har några kvar här på lagerhaus.

Nu: dusch

Tack men nej tack

Detta kan bli en ny sport: att få så många "tack- för- din- ansökan- men- du- fick- inte- jobbet-mail" som möjligt. Det finns många olika sätt att säga detta på, tro mig. Senaste fick jag alldeles nyligen och det var unikt må jag säga. Det stod inget i mailet! Efter några sekunder fattade jag att tidningens redaktionschef hade bifogat en fil till mig, vad gulligt. Där stod det bland annat: "Vi fick många ansökningar och har nu bestämt oss. Tyvärr var det inte du som fick jobbet. " Jag tror nog att jag är mer ledsen över det än vad ni är, tyvärr. Fast det borde vara tvärtom. Som jag sagt förut, ni vet inte vad ni går miste om! Lyllo den som en vacker dag ger mig fast anställning på en tidning - lyllo den!

Sluta!

Seriöst, nu räcker det!
Okej okej det är glas i ALLT. Bäst vi slutar att inhandla livsmedel - det är glas i ALLT!


Denna artikel hittade jag på nwt.se.

Nu räcker det!
Sluta skylla på att det är glas i allt, jag tror inte på er! Häromdagen hittade en äldre herre en glasbit i sitt hembakta bröd. Han var helt övertygad om att glaset INTE kom från hans eget hem. Det måste ju ha varit i dinkelmjölet som han använde vid bakningen...

Som sagt, sluta ät - det är glas i ALLT!

Månadsdag och hemtenta

I går hade jag och Robert månadsdag. Ett år och två månader har vi varit tillsammans nu, det är rekord för oss båda. Vi skålade med Asti vid halv tolv efter en mysig dag med sol och vårkänslor. Jag är så glad att jag har Dig min Robert! <3

Gäsp.
Denna morgon var segare än vanligt, snart är den slut och jag behöver en till kopp kaffe. Det blev nog lite sent i går men det var det värt. Framför mig ligger två biljetter: Karlstad-Skövde och Skövde-Karlstad står det på dem. Påskfirandet kommer med andra ord äga rum i Skövde. Har redan bokat in en fika med en gammal klasskamrat i morgon vid fem. Det ska bli trevligt.

En annan sak som händer i morgon är att jag har deadline på en hemtenta som ska mailas till läraren. Jag har kommit en bit men det är ju så mycket roligare att hänga runt på internet, kolla nyheterna, kolla runt på bloggar, blogga själv etc etc. Känner att jag borde ta mig i kragen och skriva klart den där hemtentan nu. Jag analyserar en annons, en reklambild och det har jag ju gjort sjuttioelva gånger tidigare så det är inga problem, men ack så tråkigt.

Höres!

Thåström 4/4-09

I går kväll vid åtta-snåret gick Thåström på scen. En magisk trollkarl som förhäxar publiken med sina fingrar som pekar på var och en av oss.
"DU ska va president, DU ska va miljonär"

Gammal som ung hade kommit för att se denne levande legend. Till vänster om mig i folkhavet stod en liten discoprinsessa som inte kunde sluta kladda på sin prins. På min högra sida stod ett berusat träsktroll som högt och passionerat sjöng med i varenda låt. "Jag älskar Thåström" skrek han samtidigt som han omfamnade en kille från den yngre generationen.

Min relation till Thåströms musik är inte särskilt djup. Jag har storstädat till Imperiet och samtidigt berörts av varje textrad. "Alltid rött alltid rätt". Så nog fick denne trollkarl mig att dras med i framträdandet och hoppa som en liten flicka utan hopprep.
Hans musik fick mig att krama om min älskling lite hårdare och kyssa honom lite mjukare.
Varje låt skär in i hjärtat.

Jag har inte sett många spelningar i mina dagar.
Jag har däremot svårt att tro att någon annan artist kan beröra så med sin musik som Thåström gör.
Thåströms skrovliga men ändå klara stämma kommer direkt från hjärtat.
Han ska bli president! Han ska bli miljonär!

"Klart för homoäktenskap"

Torsdagen den 30 oktober 2008 skrev jag ett inlägg här på bloggen som fick namnet: "Dags för en könsneutral äktenskapsbalk". Blogginlägget kom till efter att jag hade reagerat starkt på en insändare som lokaltidningen NWT publicerade på sin debattsida samma dag. Debattören som skrivit insändaren var helt emot könsneutrala äktenskap och jag var starkt kritisk till personens motargument.

Personen som fick sin insändare publicerad
på debattsidan den där torsdagen i oktober, måste satt morgonkaffet i halsen i går då det blev offentligt att riksdagen med stor majoritet (261 röster) har röstat ja till könsneutrala äktenskap.  21 kristdemokrater var emot förslaget vilket inte kom som en överraskning. Jag påpekar i mitt blogginlägg "Dags för en könsneutral äktenskapsbalk", att jag tycker det är viktigt att hålla isär religion och politik i bland annat sådana här frågor.

Detta är ett utdrag från mitt blogginlägg den 30 oktober förra året:

"Debattören är från Syrisk-ortodoxa kyrkan och enligt mig blandar denne ihop religion och politik. Jag tycker att detta ska vara två åtskilda saker. Flera länder i världen drabbas mycket illa av att religionen tar överhanden i samhället. Exempel på det är konflikten i Palestina där religion och kultur har skapat krig mellan olika religiösa grupper. Ett annat exempel är självmordsbombare som är helt övertygade om att 100 jungfrur väntar på dem i himlen om de offrar sig för sitt land och sin religion.

Sverige är numera ett mångkulturellt land som även har religionsfrihet.
Vi har demokratiskt förtroendevalda politiker som fattar viktiga beslut åt oss. Ett tecken på att majoriteten av Sveriges befolkning väljer att skilja på religion och politik, är att kristdemokraterna är på väg ut ur regeringen.

Kristdemokraterna är ett parti som är byggd på en kristen människosyn och värdegrund. Partiet skriver på sin hemsida: " Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen."

Hur många svenskar ser på sig själv som en kristen människa, och hur många kan säga att de följer det kristna traditionen?

Jag tror att de flesta följer den kristna traditionen i samband med två högtider, jul och påsk. Varför vi firar dessa högtider får vi lära oss i skolan, men många förknippar högtidsfirande med fest. Hur många nattklubbar har inte utsatta teman endast för jul och påsk? Juldagen är en klassisk dag för utgång och fylla, liksom påskhelgen."

 

För att återgå till beslutet som riksdagen gick ut med i går: "Klart för homoäktenskap" skrev Dagens Nyheter i går. Den nya lagen börjar gälla den 1 maj, men det kommer dröja mycket längre än så innan samkönade par får gifta sig i kyrkan. Det är nämligen så att Svenska kyrkans högsta beslutande organ, kyrkomötet, måste besluta om de ska behålla vigselrätten och införa en ny vigselordning för homosexuella.

 

När ska Svenska kyrkan inse att det är dags att anpassa sig till dagens samhälle? Nu när till och med majoriteten av riksdagen är för homoäktenskap borde det väl ringa en klocka där inne i kyrkomötet?


Min G+ uppsats

Jag lovade för ett tag sedan att jag skulle publicera min uppsatts om jag fick godkänt på den. I dag kunde jag äntligen hämta ut uppsatsen och på den stod det G+. Det högsta man kan få på denna kursen är VG så jag fick lite flashbacks till högstadiet och VG+ betygen som var så fruktansvärt irriterande. Detta är däremot på en helt annan nivå så jag är nöjd med mitt G+.

Jag har rättat till några småfel som läraren påpekade.
Här är min uppsats:

Alcohol - an important part of students' lives

It is Friday night and another rough week at the university is over. Some students just found out they passed a big exam, some failed and have to do it all over again. Regardless whether the feeling at the moment is joy or sadness it always feels better to have someone to share it with.

The number-one thing that brings students together is alcohol. Everyone has their own reasons to get drunk once in a while - but why? Why do university students consume so much alcohol?

One reason is to make new friends. Alcohol consumption has become a big social activity among students. Even the shyest person will feel brave enough to talk to other university students after a couple of drinks.

Antother reason is that students have certain expectations to live up to. Other students expect you to enjoy partying and most often a students' party entails high alcohol consumption. Many people find it hard to be sober when everyone else is drunk so they just go with the flow.

The final and most important reason to drink a lot of alcohol is celebration. There is always something to celebrate. When first-year-students start a new program they party for weeks. Later on in the semester there is almost one celebration every week: when you have just done an exam, when it is Friday, when it is Saturday, and when you have just found out that you passed an exam. Even if a student fails an exam he or she tends to leave the failure behind and to start looking forward in life after a bottle of wine.

To fit into a typical students' environment you need to let yourself go and be drunk once in a while. Even if you are shy and lonely as a student, drinking alcohol can make you talk and you will get the courage to make new friends. No matter how good or bad you do on the exams, your friends are expecting you to celebrate with alcohol.

Caroline Johansson
Engag1
vt09

RSS 2.0