En annorluna talkshow

Jag fortsätter min resa på Youtube inför tentan i morgon. Jag tycker att de dokumentärer jag tagit del av på youtube här har varit ett väldigt bra komplement till kurslitteraturen. Just nu tittar jag på inslag som handlar om Islam vs. Kristendom. Då kom det här klippet upp bland spellistan.

Det här verkar vara en del av en talkshow. Jag har ingen aning om vilken kanal den sänds på men jag måste säga att den här talkshowen är underhållande, samtidigt som den är informativ om man lyssnar på vad de säger. Programlederen har hip-hop stil och han sitter och fnissar när han ställer frågor till sina gäster. Han har bjudit in två muslimer och alla tre sitter och skrattar åt att kristna tror att Jesus var Guds son. De tycker även att det är helt befängt att det finns dem som fortfarande väntar på Messias.

En annorlunda talkshow helt enkelt.



/C

Mäktigt

Just nu sitter jag och pluggar inför tentan jag har på lördag (!). På youtube hittade jag en väldigt intressant dokumentär om Karl den store som jag hoppas ha nytta av under skrivningen. Nu letar jag efter klipp som handlar om den tidiga medeltiden i Europa. Efter några klick kom jag fram till den här videon. Den kommer absolut inte hjälpta mig att klara tentan, men musiken är underbart mäktig!



/C

Vackert, mystiskt



/C

Fireflies

Robert mätte mig för några dagar sedan. Jag kan nu meddela att jag inte längre är 162 centimeter lång. Nu för tiden existerar jag 163 centimeter över marken! Det vill säga en centimeter närmare basketkorgen när jag hoppar.

I morgon, eller rättare sagt 00:01 i natt,
sätter farbror Csn in pengar på mitt konto. Det är mycket, mycket uppskattat! Det innebär att jag äntligen kan lägga lite pengar på en ny frisyr. Jag har skrivit ut en bild som illustrerar hur jag vill se ut i barret. Bilden ska jag ge till frisören som efter det kommer få gå lös på min kalufs.

Nu tänkte jag plugga lite. Har ju faktiskt en tenta att se fram emot, PÅ LÖRDAG. En av mina klasskamrater har klagat till kåren om det här med att vi ska skriva tenta på en lördag. Det tyckte jag var väldigt, väldigt bra gjort. När ska man få ha ett liv utanför skolan om man inte ens får sina heliga lördagar lediga från plugg, stress och prestationsångest.

Det här är min absoluta favoritlåt just nu.
Jag blir så glad varje gång jag hör den, texten är så himla fin. Lyssna och njut:



/C

U s ch

Usch. Träningen gick inte alls bra i dag. Jag hade äntligen jobbat upp en hyfsad kondition men sen så blev jag sjuk och kunde inte träna på en vecka + att jag missade en match. Jag känner att konditionen är mitt största problem. Jag vill kunna spela tufft och snabbt försvarsspel som jag gjorde förr på den gamla goda tiden. Det enda jag kan göra nu med hög fart är att springa förbi folk på väg mot en snygg layup. Sen är jag helt slut och joggar hem. Usch va ordet.

I morgon ska jag på seminarium. Skulle sitta fint med ett spinningpass efter det, var allt för länge sedan nu. Tyvärr så brukar jag vara helt slut efter skolan eftersom det är en nedrans process att ta sig dit och hem. I vanliga fall går tågen hem en gång i kvarten. Nu går de bara en gång i halvtimmen + att de är inställda ibland.

Som jag sagt tidigare: Jag längtar till våren!

/C

Lite tankar just nu

Att fotografera handlar så mycket mer om att bara trycka på en knapp. Ska du bli en riktigt duktig fotograf måste du ha ett bra bildseende. Du ska helst se verkligheten ur en synvinkel som ingen annan ser den; få fram det där lilla extra i vardagen eller i fotostudion. En bra bild handlar om taiming. Trycker du inte på avtryckaren i rätt sekund kan den verklighet som du vill förmedla gå förbi, och aldrig komma tillbaka.

Känn ingen press.



Det här är en underbar ögonblicksbild. Jag och Milla fjantade oss och skrattade mycket åt alla roliga poser hon drog till med. Milla stoppade in blomman i munnen och direkt efter att hon hade tagit ett bett från blommans gröna stjälk brast hon ut i gapskratt. Då knäppte jag den här bilden.

Jag längtar efter sommaren.

/C

Proppen sitter

Min mamma sa en gång till mig: "Man ska inte pilla i öronen med något som är mindre än ens egen armbåge". Med detta menade hon att man inte ska pilla i öronen alls, hur mycket vax man än har där inne i hörselgångarna. I går bröt jag mot denna regel. Jag använde tops för att "göra rent" mina öron.

Detta resulterade i en fet vaxpropp i vänstra örat och för tillfället är jag därför halvdöv. Högra örat klarade sig bättre men det är "täppt" till hälften... Jag kom nyss hem från apoteket där jag införskaffade mig riktiga rengöringsgrejer för öronen. Som tur är ska min nyinflyttade granne Milla hjälpa mig med detta i morgon. Jag har ingen annan att skylla på än mig själv och jag vågar inte "ta hand om" mina öron igen. Så nu lämnar jag mina örons öde i Millas händer. Det känns bättre så.

För övrigt så saknar jag allt mitt folk i Skövde. Kommer att åka hem och besöka er i Mars hade jag tänkt.

/C

Frilla

Jag vill klippa mig. I somras hade jag en sjysst bob som min kära vän Ellinor klippte till på mig. Jag har inte klippt mig sedan dess så numera har jag en... långhårig bob på huvudet.

Eftersom jag bara har varit hos en frisör två gånger i mitt liv, undrar jag om folk brukar ta med sig bilder på frisyren man vill ha? Hur ska frisören annars veta exakt hur man vill ha barret? Jag vill i alla fall ha något liknande detta:

Frisyr från Frilla.se


Frisyr från Frilla.se

/C

det här

Jag måste säga att lärarna vi har i historiakursen är riktigt bra. Jag blir motiverad till att plugga eftersom jag inte vill göra dem besvikna. Historia är för övrigt ett väldigt intressant ämne. Det som jag suger åt mig mest av är allmänbildningen. För att förstå mycket av det som händer i dag måste vi även förstå varför saker har skett i det förflutna.

Snart flyttar Milla och Johannes in till sin nya lägenhet vilket innebär att vi blir grannar. Milla är på väg hit just nu faktiskt. Måste fixa med madrassen hon ska låna... Molkomskaran förflyttar sig närmare och närmare Stockholm, kan det bli bättre?

Ciao!

/C

Bra jobbat!

Min käre vän Hamid är en väldigt bra klättrare. I dag är han med i Expressen för att han klättrade åtta meter upp i ett träd för att rädda en katt. Vilken hjälte! Bra jobbat vännen!


Läs om Hamids räddningsuppdrag här.

RSS 2.0