Guld!



Här är den. Min första guldmedalj
som jag tagit för Södertälje basket. Visst, jag spelar "bara" i ett korplag men vi har verkligen kämpat för den här. Både semifinalen och finalen var tuffa; vi var tvungna att ständigt hålla ett högt tempo för att inte halka efter. Fram till i dag var det tre år sedan jag satte en trepoängare på en match. Det var ett underbart skott, jag kände verkligen att tekniken kommit tillbaka. Så fort jag släppte bollen kände jag att "den här går i". Alla som spelat basket vet precis vad jag pratar om. Efter påsk kommer jag förmodligen att börja träna med ett annat lag. Då är det dags att höja ribban ännu mer.

You gotta love it!

/C

Cayenne baby!

Jag läste någonstans att cayennepeppar ökar förbränningen. Nu brinner det i min mun. Både kasslern och makaronerna jag äter just nu är pepprade med cayenne. Om en timme ska jag på poweryoga och efter det tänkte jag simma. Då hoppas jag att fettförbränningen är på max! Jag har börjat träna mer regelbundet nu, både på gymmet och på basketplanen och jag börjar se resultat. Robert tycker också att jag har blivit fastare så då måste det ju vara så. Det är ju ofta inget som killar lägger märke till lila väl som vi brudar.

Plugga ja... det har jag gjort lite grann
i dag (tenta i morgon). Internet är jätteslött så dokumentärerna laddas jättelångsamt! Så under tiden har jag skrivit recensioner för Ciao.se. Väldigt bra sida det där!

Det var lite hum hum från min humlegård!

Hej!

/C

Nedrans pekfinger

I går på träningen var vi bara två pers. Alla andra hade bestämt att de inte skulle komma för att vi skulle bli så få. Jag hade missat den informationen. Det blev en och en halv timmes skotträning istället. Av någon anledning är mitt skott inte lika klockrent som förr... Sista fingret som ska lämna bollen ska vara långfingret men ibland är det mitt pekfinger som glider av sist. Detta resulterar i att bollen dras för mycket åt höger och jag missar. Måste träna bort det där, det är ju inte klokt! Men som sagt, det händer bara ibland. Oj vilken nördtext det här blev. Jaja.

I dag har jag pluggat. Det vill säga kollat på dokumentärer om reformationen, Martin Luther och nu läser jag på Nationalencyklopedin om det 30-åriga kriget. Intressant men jag skulle ha kunnat ägna min tid åt annat vettigt. Som att till exempel tjäna pengar på något hippt jobb. Förhoppningsvis blir det så snart... Ska bara finslipa mitt CV och när jag är klar kommer jag få mitt drömjobb vid 21-års ålder. Hoppas jag.

Sluta aldrig drömma!

/C

Modellbilder hemma

Fotosession med Milla i dag. Vi har härmed bevisat att man kan ta snygga modellbilder hemma :





Foto: Jag såklart!

Mycket fina bilder med ett väldigt fint motiv :)

/C

Insikt?

I dag mitt under föreläsningen slog det mig: Hur relevant, viktigt, roligt är det för mig att sitta och lyssna på en lärare som nästan alltid svarar på frågor med någon av följande fraser:

Det kan man inte riktigt veta
Det kan jag inte svara på
Det vågar jag inte svara på
Det kommer vi aldrig få veta


Hur kul är det för mig att läsa en kurs
där man har svårt att få fram något konkret ur det luddiga sammanhanget? Inte så tillfredsställande kan jag säga... Jag saknar kreativitet, färg och form, vässade formuleringar och fina övergångar. Visst, det kommer till hösten då vi börjar läsa journalistik B men orkar jag vänta? Kommer jag att hoppa på en grafiskutbildning istället? Den som lever får se. Jag ska hur som helst på intervju inom en snar framtid, och då kanske jag känner att: Ja men layout är ju min grej, jag kör hela vägen ut. Så känns det nu i alla fall. Jag är inte alls sugen på att läsa Historia B om ett år... Då vill jag hellre ha halva inne på arbetslivet.

Hej!

/C

Bra träning - hemma!

I dag har varit en pluggdag. Ännu en bok att läsa ut till ett seminarium, så sista sidan är bläddrad! Efter allt läsande fick jag för mig att jag skulle träna lite - hemma. Självklart gick jag in på Youtube och fick fram den här videon:



Jättebra övningar! Riktigt bra för mig också som har problem med de nedre ryggmusklerna. Det är även mycket balansövningar sammankopplade med rygg/mage/lår - övningarna vilket också är bra för mig som stukat foten sjuttioelva gånger (och har en stressrelaterad skada i vänster knä...). Jag fick även upp pulsen under de här övningarna så den här videon kan jag verkligen rekommendera om du vill träna hela kroppen. (När bruden använde vikter använde jag min fyllda vattenflaska/min basketboll, man kan ta mjölkpaket eller va sjutton som helst igentligen).

Hej!

/C

Oscarsmys

Jag, Robert och Hamid hade Oscarsmys i söndags.
Vi satt uppe hela natten. Det var första gången någonsin jag varit uppe så länge faktiskt. Nu vet jag att jag kan!


Foto: Hamid


Foto: Jag


Foto: Hamid

/C

Webb-tv

Här är ett webb-tv klipp som jag gjort.

Här är ett annat webb-tv klipp jag gjort.

Båda för Molkomstidning

Check it out!

Johansson 10

Som ni vet har jag börjat spela basket igen. I går på träningen hade en lagkamrat med sig våra nya matchtröjor.


Jag tycker inte att jag är lazy... men med min kondition så stämmer nog detta in ganska bra just nu TYVÄRR. Men det håller på att bli ändring på den fronten nu!


Självklart har jag nummer 10!

/C

Dagens måltid

I dag blev det lax och en egenkomponerad potatis/paprika/lök/avokado-röra till lunch.


Laxen lagade jag i ugnen i 30 minuter.


Jag ville testa någotning nytt. Den här röran består av:
Två små potatisar
En liten röd paprika
Lite gul lök
En halv avokado
Salt/peppar/chilikrydda
Sötsur sås
En klick matlagsningsgrädde (laktosfri såklart)


Woala! Helt okej faktiskt.

Hej!

/C

RSS 2.0