Jag hatar lastbilar

Lämnade Molkom idag. Det känns tungt, älskar det stället. Efter en mycket plågsam bilfärd på två och en halv timme, är jag tillbaka i Skövde igen.

Jag hatar lastbilar. De är överallt, i alla fall på de vägar jag färdas på. Tre jävlar körde framför mig i en halvtimme och det var omöjligt att köra om. Jag ville skjuta atombomber och senapsgas mot dem. Synd att vi lever i ett neutralt land. En av lastbilschaffissarna tyckte det var helt okej att köra i 70 på en 90-väg. Det fruktansvärt roliga i det hela är att fartmätaren på dessa lastbilar inte får gå över 80-sträcket. Därför ska du om du får tillfälle, verkligen köra om lastbilen eftersom föraren ändå inte får köra så fort som det är tillåtet på 90-vägar. Åt helvete. Fixa speciella filer för lastbilar. Jag orkar inte mer. Den idiot till lastbilschaufför som körde 20 kilometer för långsamt, blev omkörd av lastbilen bakom. Det var en lastbil från vårt kära grannland Danmark. Jag, som har ett hemskt temperament när jag kör bil, hade suttit och svurit åt denna dansk i en kvart. När jag till min stora fasa insåg att det var de två svenska lastbilarna som låg och puttrade i 70 km/h, följde jag danskens exempel och körde om båda lastbilarna i alldeles för hög hastighet. Åt helvete.

Brud i lyxförpackning

Ni kommer aldrig att komma upp hit. Jag tänker heller inte komma ner fast det är ensamt här uppe på min pedistal. Hellre sväva bland moln än att  i kylan bli jagad av vargar. En gratisbiljett ligger på bordet. Jag tänker inte använda den, det är helt galet. Ibland är det svårt att andas men så är det.

Tidigare idag gick jag förbi S-linjens klassrum. En kvinna sitter då där och målar. De andra var inne i den offentliga datasalen bredvid. Ljudet av dålig musik fräter sönder mina redan skadade trummhinnor. Va fan gör dem egentligen?

Jag ställer samma fråga till mig själv och märker att jag inte får något vettigt svar. Vi är inte så jävla mycket bättre själva.

Om bara Björn kunde sluta slösurfa någongång. Jag vill ut och göra skolan osäker med mina giftpinnar. Det är jobbigt att tänka så mycket. Jag hatar att vara en brud i lyxförpackning.

Du och Jag

image28


Gör om det där om ni kan!!!

Jag och Milla har världens bästa partytrick, alla kategorier! Vi ser ut som proffsdansare, hur viga som helst. Gamlas husféer och helt klart de snyggaste brudarna i Molkom, det är vi det. Jag och Milla, Du och Jag.

Grattis Björn !

Här sitter jag i svart skjorta på min gode vän Björns födelsedag. Vi väckte honom med ögonbindel och rep, drog ner honom till bilen och gav honom en färd han sent kommer att glömma. Efter det bjöds det på folköl med tillhörande kuksugrör, kaffe och kladdkaka (INTE bakad av mig!). Ikväll ska mamma återigen dricka Xider, i Karlstad. Klassens rockstjärna Erik ska skrika sig hes på ett uteställe som heter Ankan. Hela klassen har fått gratisbiljetter och förfesten är hos Marijah. Eftersom jag bangade förra klassfesten på grund av "hemfärd" och migrän, ser jag mycket fram emot detta.

Sen har jag nästan fått svar på frågan om min hicka. I ett års tid har jag nu dagligen hickat minst en gång. Oftast är det bara en hickning, sen är det över. Jag vill absolut inte bli en av de idioterna som hickar sig igenom en hel livstid. Bosses teori var att folk får hicka när de drabbas av starka känslor. Inga kommentarer där. Städtanten däremot trodde att jag svalde för mycket luft. Jag pratar kanske för mycket.


Jag saknar dig

Igår kväll efter filmklubben skulle jag gå och lägga mig. Jag skulle få de åttatimmars nattsömn jag egentligen förtjänar. Jag började med att koka te, det gick bra. Sedan gick jag och satte mig i sängen till ljudet av filmmusiken från "Paprika". Efter det skulle jag borsta tänderna, ta bort sminket och sova. Det gick mindre bra. Istället började jag gå igenom min mobiltelefon. Jag började med att radera alla inkomna sms. Det slutade med att jag gick in i mappen "nerladdade bilder" som många före detta vänner skickat. Då såg jag den där bilden på Dig som Du tog förra sommaren i Helenahallen. Du är så fruktansvärt ful på den bilden. Förstår inte hur Du lyckades för egentligen är Du hur fin som helst. Den bilden fick mig att tänka tillbaka på det vänskapsband vi knöt ihop förra sommaren. Vi knöt det så hårt att vi tillslut mer eller mindre satt ihop. Vi gjorde allt tillsammans. Framförallt visste vi att vi kunde lita på varandra till hundra procent. Du blev den storasyster jag aldrig haft.

Idag är Du gravid med Din pojkvän som Du träffade genom mig. Vi har inte hörts av sedan i somras. Efter studenten tog det en månad innan vi sågs. Då berättade Du att ni skulle ha barn. Då förstod jag varför Du betett Dig som Du gjorde. Efter det trodde jag att det skulle bli en förändring, att vi skulle ses mer. "Du ska ju bli moster nu", sade Du och log mot mig.

Våra gemensamma vänner anordnade en avskedsmiddag på stan för mig dagen innan jag flyttade. Du var självklart bjuden. Tråkigt nog blev Du av okänd anledning sen. Vi ringde och Du sade att Du skulle komma lite senare. Vi väntade. Tillslut orkade vi inte vänta mer och beställde in maten. Jag skickade ett sms till Dig, Du svarade inte. När vi ätit upp försökte vi ringa Dig igen, inget svar. Du hade stängt av mobilen. Vi gick vidare för att ta en fika på ett annat uteställe. Då ringde vi Din pojkvän som, till skillnad från Dig, inte hade stängt av mobilen. Min kompis som ringde frågade efter Dig och han gav Dig telefonen. På frågan varför Du inte kom svarade Du: "Det blev bara inte så." Vad Du gjorde istället den kvällen vet jag än idag inte och ärligt talat bryr jag mig inte. Vad Du än gjorde så var det viktigare än att säga hej då till mig.

En vecka senare skickade Du ett sms till mig, precis som om ingenting hade hänt. Jag valde att inte svara på det. Igår kväll däremot när jag såg den där fula bilden på Dig från förra sommaren, kunde jag inte stå emot. Jag skickade iväg ett sms. Jag skrev att jag tänker på Dig och att jag saknar Dig, jag saknar oss. Att jag är ledsen för att det har blivit såhär men att vi båda är på väg mot olika håll här i livet. Jag avslutade med att jag hoppas att magen växer som den ska och att Du kommer att bli en bra mamma, det är jag säker på.

Var tog mina cider vägen?

Igårkväll blev lika lyckad som jag hade hoppats på. Mina xider tog slut jättefort och jag ägnade flera minuter åt att leta efter "glasflaskorna som försvann". Jag tog med en hel påse med cider till förfesten men till min förvåning var dem tomma. Jag och min käre vän Hamid letade jättemycket men de var spårlöst försvunna. Sen skar han sig på min väska också.  Min outfit gjorde succé och livet lekte som vanligt. På något konstigt sätt fick jag i mig de åtta cider jag hade från början. Jag tillbringade mestadelen av kvällen med att åla runt på borden och göra utmanande poser. Det ska poängteras att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk, men full var jag. Full av kärlek och glädje.  Pojkar hade blommor i håret och den populära nappflaskan gick laget runt.

image27
Nappflaskan gick laget runt.

Sådär fruktansvärt bra

Min klasskamrat Pepe och jag snackade om grymma raggningsrepliker. Jag har ju min klockrena som jag fyrade av i lördags till en McDonalds arbetare: "Får jag beställa plusmeny ikväll?"  Pepes favorit var dock mer rå och rak på sak: "Knulla mig om jag har fel, men vill du hångla?"


Björn röker, det gör inte jag. Det påståendet är felaktigt för att jag ljuger. Det är klart jag röker. När jag mår sådär fruktansvärt dåligt som bara jag kan göra, finns det inget bättre än att ha en cigg mellan fingrarna. Jag var jävligt nere någon gång förra veckan, då rökte jag. För mig är 3 cigaretter på en dag väldigt mycket så det räckte för mig. Min policy är dock att jag aldrig själv ska köpa ett cigarettpaket. Nu mår jag hur bra som helst. När jag mår sådär fruktansvärt bra som bara jag kan göra, röker jag inte. Då är jag inte ens sugen på en nikokick. Idag är jag hur glad som helst. Därför kunde jag med att säga följande under en kort dialog med Björn på väg från matsalen:

Björn: Jag ska röka, vill du ha?
Jag: Nej tack, det är lugnt!
Björn: Okej, du mår så pass bra alltså?
Jag: Japp! Jag mår så bra att jag kan säga att minst tre killar spanar in min röv just nu.

Icke utbytbara

Vissa människor finns lite närmare hjärtat. De är speciella och icke utbytbara. De personerna är fruktansvärt sällsynta. Jag har haft turen att träffa två här i Molkom. De bor i min studetkorridor och de två är det första jag ser på morgonen och det sista innan jag somnar. Här vill jag egentligen inte sova. Jag vill vara vaken och inte mista en enda dyrbar minut med dessa underbara människor som bor i min studentkorridor.



Inte ett fel

Ikväll kommer bli så sjukt rolig. Jag tänker släppa i stort sett alla hämningar och bara klunka i mig Xider. "Ikväll ska mamma dricka Xider" -säger jag bara! Eller varför inte "There's no shame ladies, do your thing", - jävligt bra uttryck från en jävligt bra partylåt.

Finns inte så mycket att göra just nu. Björn läste igenom min text och hittade inte några fel så jag är hur klar som helst med min uppgift. Ibland underskattar jag mig själv faktiskt. Jag är mycket bättre, snyggare och smartare än  jag tror. Anledningen till det är att jag ständigt blir påmind om det på det här underbara stället jag bor. Innerst inne tror jag det är bra att vara självkritisk. Min teori är att du då ständigt utvecklas som människa. Det har jag gjort något fruktansvärt de senaste två månaderna. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt: "Men va? Det är ju bara jag, lilla Caroline från Skövde. Jag är ju bara 19 år" osv... Ibland är det svårt att se allt det där som tydligen alla andra ser i mig.

image19 
Full och glad som på bilden, så blir det ikväll!

Ta chansen för fan!

I lördags var jag i Skövde och träffade några gamla bekanta. Här nedan föjer ett utdrag från en av konversationerna som ägde rum under kvällen:

Jag skryter om hur jävla lycklig jag är och hur bra jag har det tre mil utanför Karlstad. Jag nämner även att jag är så jävla glad över att ha lämnat Skövde...

Jag: Mitt tips till er är helt enkelt att när ni väl vet vad ni vill göra med era liv,gör det bara! Ni har ingenting att förlora på det!
Kompisen: Ja, men det är ju svårt när man har pojkvän...

SKITSNACK! Visst, det kanske är ett alternativ om du är sugen på att vara timanställd på McDonalds resten av livet, eller varför inte jobba inom vården? Det är inte mycket här i livet som du kommer att få gratis. När det väl gäller och när du har chansen, ta den för fan! Ett av mina bästa måtton här i livet är: "Jag ångrar hellre saker jag gjort än saker jag aldrig gjorde." Det är en så fruktansvärt bra livsfilosofi att leva efter. Livet är för kort för att fega sig igenom, då missar du så mycket!

Bland det svåraste som finns är att bryta upp från den vanliga vardagen och tryggheten. Det är viktigt att våga slita sig loss från spindelnätet av kontakter som luckras upp mer och mer. Det kan bli det bästa du gör i ditt liv.


Tio missade samtal

Jag höll precis på att börja en artikel med följande två meningar:
"Anders Bengtsson är först att komma på jobbet varje morgon. Det första han gör då är att sätta på kaffebryggaren."


När jag kom tillbaka till mitt rum hade jag tio missade samtal. Alla från samma person: Sigmund Freud. Jag ska ringa upp honom lite senare. Vi har en del att prata om.

Sten

Dem kallar mig hård. Det kallas muskler har jag hört. Efter tio år av regelbunden träning så vore det väldigt konstigt om det inte satt sina spår någonstans. Innanför musklerna är jag ganska mjuk faktiskt. Det syns inte men det märks så mycket mer. Fy satan vad känslig jag kan vara ibland. Det är nästan skrattretande. "Kränk mig och kalla mig Sten."

hellre smet än kaka

Min kära korridorkamrat Tom har en mormor som säljer saker från Oriflame. Jag och Milla satt och dregglade över vad katalogen, som Tompa tagit med sig, hade att erbjuda. Det hela slutade med att vi beställde massa onödiga saker som vi egentligen inte behöver. En pudersvamp, är det så viktigt egentligen? Pudervippa kanske det heter förresten, watever. Askungen hade en sån. Jag älskade disneyfilmer när jag var liten. Vad hände med disneyklubben och disneydags? Jag minns inte riktigt vilket av dem som var bäst, men jag tror det var disneyklubben. Alice Bah var med en gång och visade hur man gjorde chokladbollar. När hon var klar med hela smeten sa hon: "Jag brukar inte komma längre än såhär. När smeten är klar börjar jag alltid äta direkt ur bunken". Eftersom jag var knubbig som barn kände jag genast igen mig i hennes resonemang. Jag har alltid ätit upp degen innan själva chokladbollarna är klara. Det är samma med sockerkaka. Smeten är så fruktansvärt mycket godare än kakan.
 

image21

tråna då!

Orkar inte vara seriös just nu. Ingen annan är det så varför ska jag? Det är så inte-jag att tänka så men just nu behöver jag det. Fast egentligen behöver jag den där sömnen jag aldrig får eller rättare sagt vill ha. "Jag borde ta hand om mig själv mer", jo visst det har jag sagt förut. Snart kommer migränen, den kommer alltid som gästen högst på festens gästlista, sist på dagen. Fint folk kommer alltid sent. Jag är ständigt försenad som den tidsoptimist jag är. Snoozar jag fem minuter kommer jag en kvart försent. Eftersom jag är av det kvinnliga könet är jag fruktansvärt fåfäng. Jag önskar att jag inte var det men som sagt, jag är så illa tvungen. Det är så många jag måste behaga under en dag. Tjejer ska kolla på mig och bli avundsjuk på mina kläder, mitt hår, mitt söta leende och ansikte. Killar ska tråna efter mig och dyrka marken jag går på. Hur väl jag lyckas med det  är däremot en helt annan sak. Jag är övertygad om att det är konkurrensen tjejer emellan som gör att vi är så fåfänga. Vi vet att killar inte bryr sig om vad vi har för färg på tröjan eller märke på mascaran, så varför förneka det?

Ett konstigt ljud kommer från datorn bredvid. Jag hoppas att det är utomjordingar som försöker få kontakt med mig. Om jag lyssnar tillräckligt noga kanske jag kan urskilja meddelandet de försöker få fram. Jag tror de gröna små varelserna vill att jag ska gå och lägga mig. Jag vet att jag behöver det. Däremot tänker jag inte lyda förrän jag ser en marsian flyga genom det öppna fönstret.

jag är så illa tvungen

Ofta går jag omkring som om jag inte bryr mig. Jag försöker inte visa att jag medvetet vickar lite extra på höfterna vid vissa givna tillfällen. Det är så vi tjejer fungerar, vi spelar ovetande om de signaler vi väljer att sända ut. Över lag tycker jag inte om tjejer. De är falska, gulle-pluttiga och pratar ofta och gärna om onödiga slash oviktiga saker. Jag kan själv erkänna att jag passar in på alla kriterierna utom gulle-pluttig och jag tycker det är jobbigt. Jag vill inte vara sån men jag är tjej så jag är illa tvungen. Jag tycker det är kul att snacka skit om onödiga saker. Jag hatar också att ha ovänner så jag säger aldrig till någon som jag starkt ogillar att personen i fråga är dum i huvudet och borde hoppa av för att den är helt körd. Jag är återigen för snäll och naiv, förlåt. Ta det inte personligt, jag menar inte dig utan alla andra. Du vet de där som går mig på nerverna.

lite mindre, lite mer

Nu är jag sådär trött igen. Alla undrar vad jag har gjort med mitt öga när det rinner blod från det. "Jag blöder kärlek", brukar jag säga. Skämt o sido som vi säger i Skövde. Jag tror blodkärlet i ögat sprack för att jag sover för dåligt, äter för bra, dricker för mycket Xider och röker mer än jag borde. Jag börjar se ut som min livsstil vilket inte är positivt. Köpte B-vitamin idag. "Jag tycker du är fin idag Carro", sa min klasskamrat Erik nyss. Jag tog inte åt mig.

Förra veckan kanske jag snittade fyra sömntimmar per natt. Sova kan jag göra som pensionär. Nu bor jag på internat och måste prata med folk och hålla mig uppdaterad hela tiden. Molkom är numera ett litet harem där folk allt oftare hånglar eller gör liknande saker där kroppsvätskor blandas. Jag är dock helt oskyldig, nästan.

Jag har märkt att folk lätt får förtroende för mig. Idag intervjuade jag två kommunalanställda i Filipstad. De båda berättade mindre smickrande saker för mig som jag hade mått bättre av att inte veta. Dem sakerna kommer absolut inte att hamna i artiklarna.
Det brukar bli så. Jag börjar prata med någon, oftast på fyllan, sedan slutar det med att personen i fråga berättar hela sin livshistoria för mig. Det är en fruktansvärt bra egenskap att ha som journalist. Den egenskapen kommer jag att utnyttja till min fördel i framtiden.

Jag är alldeles för snäll och naiv. Ibland önskar jag verkligen att jag var lite mindre ödmjuk och lite mer självisk.

Vems skor?

I lördags hade jag en fruktansvärt skön fylla. Min nya passion här i livet är Xider. Jag har fortfarande inte blivit bakis dagen efter jag druckit ett x-antal sådana. (Peppar, peppar ta i trä.) Nästan all annan alkohol har någon gång hållt mig kvar i sängen till klockan fyra på eftermiddagen. Ibland ligger jag och skakar, fryser och svettas samtidigt som migränen gör sig påmind och majoriteten av kroppsdelarna är ur funktion. Då, när meningen med livet är den enda obesvarade frågan, lovar jag alltid mig själv att aldrig må så dåligt igen.

Världens bästa Ellinor fyllde tjugo och livet lekte med mig hela kvällen. Jag lyckades med att ragga upp en kille som jobbar på McDonalds med repliken: "Får jag beställa plusmeny ikväll?" Jävligt stolt över den.
Tyvärr blev Ellinor lite väl rund om fötterna. De blev så runda att hon inte fick på sig skorna, när hon av okänd anledning hade tagit av sig dem. Hon möter mig och McDonalds killen utanför köttmarknaden i bara strumplästen och med skorna i handen. En annan anledning till att de var för trånga kan ha varit att skorna hade storlek 36, Ellinor har 37. Än idag vet jag faktiskt inte om det var hennes egna skor. Jag tvivlar på det.

image20
Får jag beställa plusmeny ikväll?

Den 8/10-07

Dagen började halv fem på morgonen. Jag satte mig i bilen klockan kvart i sex och cirka fem i sex lämnade jag bensinstationen i Skövde i en nytankad bil. Resan skulle ta två timmar men jag var framme efter en timme och femtio minuter.

Bilister i Värmland kör konstant med helljus, jag är helt övertygad om det. De har hur som helst hoppat över de sidorna i körkskolans bok om att du ska blända av när du får möte. Klockan sex på morgonen är det inte särskilt ljust ute, så visst ha på helljuset! Däremot är det väldigt frustrerande att bli bländad på en motorväg när du kör i över hundra kilometer i timmen. Dra åt pipsvängen. Påväg från Karlstad till Skövde i fredags struntade jag också i att blända av, ingen annan gör ju det. Jävla idioter. Sen kom jag innanför Västragötaland-skylten och mina medtrafikanter började blinka med helljusen när jag vägrade slå om till halvljus. Som sagt, bilister i Värmland kör konstant med helljus.

I tolv fall av tio blir du även tvungen att genomföra minst en farlig omkörning när du åker bil i Värmland. Det som du lovade din körlärare att aldrig göra. Det är lastbilar och liknande fordon i samma storlek, om inte större, på vilken liten skitväg du än åker in på. Vägen svänger hela tiden eller så är det uppförsbacke. Du ser inte så bra framåt som du skulle vilja men du kör om ändå. I morse var det en lastbil som låg i 88 på en 90 väg. Det funkar inte! Ligga och fisa precis under 90 sträcket, aldrig! Gasen i bott och kör förbi i 140.


Hur mycket jag hatar mig själv

Det värsta är att jag är så fruktansvärt naiv. Hur kunde jag någonsin tro att det skulle komma en tid då allt skulle vända till det bättre. Visst, till viss del gjorde det väl det men samtidigt blev det hela så jävla mycket värre. Det är verkligen inte meningen att jag ska få uppleva det där som alla andra får eller har gjort.

Annars är allting bättre än någonsin. På alla andra plan går det hur bra som helst. Nu är jag näst högst uppsatt i klassen med mitt förtroende uppdrag som biträdande redaktionchef. Eller Pepes pitbull som han valde att kalla mig.

RSS 2.0