Äntligen lite verklighet!

I dag började vi äntligen med någonting praktiskt i skolan. Vi delades in i grupper och tillsammans ska vi granska en medieform. I min grupp kommer vi att granska en tidning från dagspressen. Vilken tidning det blir är inte säkert än men i morgon vet vi mer. Vi har lite trådar att dra i genom personliga kontakter så det här kommer bli hur bra som helst. Jättekul med någonting kreativt!

Jag har massa idéer som snurrar i huvudet just nu. Ska bli skoj att få börja jobba med denna granskningsuppgift. Tyvärr så har vi en tenta som ligger och skvalpar i luften just nu. Provdagen är om tre veckor så inlämningsuppgiften kommer vi inte ha så mycket tid till nu de första veckorna. Jag som fortfarande inte har funnit plugg-motivationen känner mig smått frustrerad. Jag vill ut i verkligheten och jobba, inte sitta i en tentasal och få skrivkramp.

I kväll ska jag för övrigt gå på mitt andra yogapass här i Södertälje. Det ser jag fram emot. Nu rör Busi Tossilainen på sig i sin bur (vår råtta). Han är nog hungrig, och det är jag också.

/C

Tack Mid!

I morse lagade Hamid frukost till mig. På menyn stod det kaffe och "Hamid-macka". En Hamid-macka består av en macka och ett ägg. Man skär ut en liten cirkel i mitten av mackan, lägger den i stekpannan och knäcker ägget i mackans hål. Det där lät lite udda märker jag nu, men det är verkligen jättegott till frukost!

För att återgälda denna fina gärning tänkte jag ställa mig och laga mat till min combo, och till min sambo med för den delen.

/C

Bubblan fy

Dagens skola slutade med ett migränanfall. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. I morgon ska jag på yoga igen för att mjuka upp min stela och framför allt spända kropp. Hoppas att migränen försvinner ett tag då. Jag tror att jag har haft migrän-känningar i snart en vecka nu för att det har varit så mycket i skolan. Och i dag fick jg reda på att det kommer ännu mer. Flera tegelstenar att ta sig igenom inför nästa tenta. Fy bubblan.

Jag och Robert har myskväll just nu.
En myskväll med tvätt, tv och plugg. Snart kommer vår combo Hamid hem och då blir det film. Vi har det bra här i vårt lilla minikollektiv. Jag, Robert och Hamid.

Nu ska jag kolla vad Milla har hittat på de senaste dagarna.

God kväll.

/C

Grattis pappa!!

I dag fyller min pappa 53. Det kan man inte tro, han är så ungdomlig min far i både kropp och sinne. I går skickade han en video till mig via mail där han bergsklättrar! Det är inte alla 53-åringar som klarar det.

Tyvärr så kan jag inte vara med på hans födelsedagskalas eftersom jag är flera, flera mil bort. Han får sin present nästa gång jag åker till Skövde helt enkelt.

Grattis pappa! Hurra, hurra, hurra, hurra!

/C

Garderobsågande

I morgon ska jag på yoga. Äntligen får jag sträcka ut min stela kropp. I fyra dagar har jag haft känning av migrän och jag är helt säker på att det beror på mina stela nackmuskler. Går jag omkring och "spänner" mig hela dagarna leder det till spänningshuvudvärk. Vanliga människor får vanlig huvudvärk - jag får migrän.

Det som är så bra med Sydpoolen
, badhuset här i Södertälje där Nautulus ligger, är att det finns sjukgymnastik-pass där man kan träna upp ryggen. Det är perfekt för mig. Nu ska jag bli riktigt fit!

Robert ska snart börja att såga i garderoben så vi får plats med sängen där den faktiskt ska stå. Det kommer underlätta så himla mycket. Nu kör han igång, vilken man jag har!

/C

Inlägg från 25 september

Posten rasade ner från brevinkastet och ner på vår 4-kronors dörrmatta från Ikea. Två av breven var till mig, ett var till Robert. Ett av mina brev var från Skatteverket. De konstaterade att jag hade flyttat; ah men tjena! Det andra brevet var mer överraskande. Det var adresserat från NWT-koncernen och innehöll siffrorna på min semesterersättning.

 

Semesterersättningen är en inkomst som jag alltid glömmer bort att den ska komma. Detta är lika med oväntade pengar in på kontot och det gillar jag! De här 1 188 kronorna ska sparas till en utomlandsresa så därför åker de rätt in på sparkontot.

 

Jag skulle vilja tacka Skaraborgs Läns Allehanda för en mycket trevlig och lärorik sommar samt för bra lön och den fina, oväntade semesterersättningen. Tack!

 

Denna dagen började verkligen bra! Nu ska jag snart iväg och köpa gymkort.

 

/C

 


Något fel

Av någon anledning så kunde jag inte blogga i går. Vet inte vad det var för fel, men nu försöker jag igen.

/C

Tentada'n avklarad

Då var tentan avklarad. Den gick mycket bättre än jag hade trott. Däremot så insåg jag att jag har i alla fall ett fel, som ger fem färre poäng. Det kom en enda fråga från boken "Vetenskapsteori för nybörjare" och den kuggade jag helt på. Usch vad fel jag hade. Det är inte bra att blanda ihop vetenskapliga termer, men det gjorde jag så nu får jag stå mitt kast. Alla rätt utom fem är ändå helt okej. För allt annat blev ju helt korrekt... hoppas jag.

Nu ska jag vila lite.
Fick självklart migrän under tentan men som tur var så var jag redo med migräntabletterna. Ingen migrän nu men ack så seg jag är. Det blir en powernap helt enkelt. Jag hoppas att jag mår prima i kväll så jag kan hänga med klassen ut på några förfriskningar.

En gigantisk båt åker förbi mitt fönster.

/C

Frukostmys

Finns det någon roligare att äta frukost med än Robert Gustavsson? Denne Skövdes stolthet, må jag säga! Robert Gustavsson gästade nämligen morgonpasset i P3 i dag vid samma tidpunkt som jag åt frukost. Det var mysigt. Men nu är frukosten uppäten och det är dags för plugg igen.

I dag är det ju da'n före tenta-da´n! Sen ska jag till biblioteket och lämna tillbaka "vetenskapsteri för nybörjare", jag ska bara läsa lite till i den. Tror bestämt att jag tar en tripp till Pressbyrån och tar mig en kopp kaffe på Johans bekostnad. Tack igen :)

/C

Da'n, före da'n, före tentada'n...

I dag har jag pluggat hela dagen - jag skojar inte. Det är sant. På torsdag har jag en tenta som tar upp information från sex olika böcker. Som vanligt har jag skjutit upp mitt pluggande sisådär med flera veckor. Det innebär råplugg sista dagarna innan tenta-da'n. Men konstigt nog så fastnar informationen i min hjärna på detta vis, så är det bara. Inför nästa tenta ska jag däremot plugga några veckor innan. Denna stress vill jag helst vara utan men jag har bara mig själv att klandra. Fy på mig!

/C

Tack min vän!

Johan är en riktig vän. Jag blev väldigt glad när detta kaffegram kom med posten.
Tack så mycket Johan, min vän!




Tusen tack Johan!

/C

Motivation?

Jag har varit vaken sedan klockan halv nio. En fin tanke i mitt huvud lät såhär: "Jag börjar ju inte skolan förrän ett i dag, så då hinner jag plugga lite till tentan". Tanken var god. Motivationen har ännu inte knackat på dörren och jag vet en student som kommer att råplugga sista dagen innan tentan.

/C

Låt Anka leva på sin man

"Är det okej att tumma lite på jämställdheten för att få ett liv som Anna Anka?"
Den frågan ställer programledaren i dagens "hallå p3". Jag är så fruktansvärt trött på jämställdhetsdebatten över huvud taget. Det är jättefint att ha ett gemensamt mål mot ett helt jämställt samhälle utan förtryck och fördomar. Jag tror däremot att alla våra fördomar sitter så djupt rotade i oss alla att detta målet kommer vara nästintill omöjligt att nå.

För att återgå till Anna Anka så tycker jag att hon får leva sitt liv där borta i USA. Folk stör sig på att hon säger att hon vill vara en förebild för oss svenska kvinnor. Förebild eller inte, jag vill påstå att hon är det på ett sätt. Hon har vågat flytta från Sverige och skapat sig ett eget liv i USA. Det finns för många kvinnor som inte vågar trotsa jantelagen och bryta upp från landet lagom.

/C

090917

För ovanlighetens skull tänkte jag lyssna på radio såhär på morgonkvisten. Jag satte igång P1 på webbradion men bytte snabbt till p3. P1 är ju en av de seriösaste kanalerna av alla P-kanaler. Jag vill ju vara seriös, mogen och jag är ju intresserad av samhällsproblem/debatter, men jag orkade inte lyssna mer än någon minut. Programledaren stakade sig fram och intervjupersonerna var tjuriga och gnällde på sina medmänniskor.

Nu blir det P3 för hela slanten. Där tar de upp allvarliga problem med glimten i ögat. Allt behöver inte vara så grått, trist och gnälligt hela tiden. Mer humor åt folket!

/C

Kiwi

Foto: Caroline Johansson


Gott med grönt.

Färgglada tegelstenar

Studentlitteraturen är slängd åt sidan. Förlåt, hoppas det inte gjorde allt för ont. Jag orkar verkligen inte ta mig igenom den där rosa tegelstenen. Det är så himla många sidor att läsa att jag inte vet vad jag ska börja med. Den rosa eller den blå tegelstenen? Eller kanske den gula?

Robert är duktig och gör sina läxor, som ska vara inlämnade om tre timmar. Själv har jag ingen motivation till att plugga. I morgon ska vi däremot få lära oss att arbeta i programmet InDesign. Eftersom jag redan kan arbeta i det programmet så jag ska försöka redigera ihop min kamratintervju. Jag har tagit riktigt fina bilder på skolkamraten jag intervjuade. Nu gäller det att välja ut rätt bild som speglar henne på bästa sätt.

/C

Milla på äventyr

Min kära väninna Milla är ute på äventyr med sin pojkvän Johannes. Läs om deras bravader i det soliga San Francisco: Millas blogg. Kul att du har kommit igång med bloggandet igen, Milla! Ni verkar ha de hur bra som helst. Hoppas du tog med en extra resväska för alla skor du kommer ta med dig hem :)

/C

090916

Vår råtta tycker att broccoli smakar bäst bakom tv:n. Det måste han göra eftersom han envisas med att sätta sig där varje gång vi matar honom.

Annars så mår jag jättekonstigt just nu. Jag är så fruktansvärt trött och huvudet värker. Med andra ord är migränen påväg likt ett brev på posten. Jag förstår inte varför... Nu har jag faktiskt tagit hand om mig själv. Jag har ätit och sovit ordentligt och hormonperioden är över och än är jag inte stressad över att jag har tenta nästa vecka. Däremot att föregående mening blev sådär fruktansvärt lång; det kan man med all säkerhet få huvudvärk av. Förlåt.

Nu ska jag svälja min sista migräntablett. Tur att det finns fler som väntar på mig på apoteket...

/C

Sensommar

Södertälje låg stilla under en klarblå himmel.
I dag var en fin dag.







/C

Sök och sol

Nu har jag sökt jobb-igen, men jag tänker inte säga var. Jag letar främst efter ett helg/kvällsjobb så att jag slipper ta studielån. Det är drygt med skulder och jag är helst utan dem! Nu ska jag käka några knäckebröd, ställa mig i duschen och efter det åka till skolan. Jag kommer att ha mina 10 minutes of fame i dag tillsammans med en lärare.

Solen skiner utanför fönstret, det verkar vara jättevarmt. Det innebär att jag kommer ha problem med att bestämma mig för vilka kläder jag ska ha på mig. Bloggen har gjorts höstfin.

Nu kör vi.

/C

Sko


Peters sko utanför fönstret.



Mjölkvispen


Hemgjord latte. Nu behöver jag inte längre gå till stan för att köpa latte med skummad mjöllk.

Skum(m)t inlägg

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, Alex. Hoppas det går bra med bridge-spelandet och att dina nya lagkamrater är snälla mot dig. Jag kan tänka mig att du vid det här laget har kämpat dig upp till första femman. Vattenflaskan har förmodligen blivit ersatt av kaffekoppen och basketbollen mot kanelbullen. Hoppas det smakar!

Här kommer en uppdatering.

Förra veckan hände något väldigt speciellt i mitt liv. En ägodel som länge stått på min "flytta-hemifrån-lista" kan jag nu se mig själv som lycklig ägare till. Mjölkvispen. Numera är jag ett riktigt proffs på kaffe latte och café au le. Mer skummad mjölk till folket!

Annars så går jag i skolan fyra-fem dagar i veckan;
sitter oftast och lyssnar på lärare som pratar. Jag plöjer mig långsamt fram genom all kurslitteratur, men känner mig mest vilsen. Jag passar inte in i den akademiska världen, jag vill ut på fältet och skörda mark.

Robert ser svårigheterna med att skruva ihop en Ikea-säng. Frustration och ilska är ingen bra kombination. Jag tror han behöver en kram...

/C

Så mycket böcker-så lite tid

Jag har jättemycket att blogga om. Det har hänt mycket intressant i världen de senaste dagarna. På grund av kilometervis av studentlitteratur har jag varit tvungen att lägga bloggandet åt sidan en stund. Ska verkligen försöka publicera några inlägg i dag om jag hinner. Annars kommer det upp i morgon istället.

Annars har jag och min älskade sambo det jättebra. Vi har satt oss till rätta här i Södertälje. Kanalen har vi precis utanför och ibland åker det förbi fruktansvärt stora båtar- det är verkligen häftigt.

/C

Målar'n

Här målas det!





/C

RSS 2.0