Åsiktsjournalistik

Bojkotta inte OS


OS är ett internationellt arrangemang som ska vara fritt från politiska stridigheter. Det är viktigt att länder kan mötas i fredliga sammanhang och för en stund lägga stridsyxorna på hyllan. Genom en bojkott av årets OS som hålls i Kina, bojkottar man även den positiva sidan av arrangemanget. Däremot ska man absolut inte blunda för alla de som tvingats flytta från sina bostäder för att nya idrottsarenor ska kunna byggas. Det är förståligt att politiker och idrottsmän och kvinnor väljer att inte medverka på grund av politiska skäl. Däremot är det synd att enskilda idrottare ska få ta smällen på grund av Kinas ledare och deras beslut som ofta får befolkningen att lida.

Om en bojkott av OS skulle genomföras, ska samtliga länder gå med på det. Då gäller alla eller ingen, det kommer ge bäst genomslagskraft. Eftersom OS även är en stor ekonomisk fråga, är det inte särskilt troligt att alla medverkande går med på en bojkott.

För att en förändring ska ske i Kina krävs det mer än en bojkott. OS har redan varit på tapeten i media och kommer att fortsätta vara fastklistrad även efteråt. Kanske kan det få omvärlden att få upp ögonen för Kina och ifrågasätta landets ledning ännu mer.


Caroline Johansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0